Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Hladna juha iz lubenice

 

hladna_juha_lubenica

 

 

Sestavine za 4 osebe:

  •        1 kg lubenice (ali melone)
  •        200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  •        2 vrečki vaniljinega sladkorja
  •        200 ml jabolčnega soka
  •        2 žlici limoninega soka
  •        4 žlice kokosove moke

 

 

Priprava:

Iz lubenice z zajemalko za sladoled ali žlico izdolbemo 16 kroglic.
Preostalo meso lubenice ločimo od lupine ter ga s kokosovim mlekom, vaniljinim sladkorjem, jabolčnim in limoninim sokom s paličnim mešalnikom pretlačimo ter damo na hladno.
Preden juho ponudimo, kokosovo moko v ponvi brez maščobe popražimo, da zadiši. Sadno juho razdelimo v štiri skodelice, okrasimo s sadnimi kroglicami in kokosovo moko ter ponudimo.

 

Priprava traja le 15 minut. Pred uživanjem se mora ohladiti.

Na osebo ima približno 185 kalorij, 2 g beljakovin, 7 g maščob in 30 g ogljikovih hidratov.

Zamenjava – sadno juho lahko pripravimo tudi s drugim sadjem, npr. z jagodami ali marelicami.

Poleg ponudimo - biskvitne otroške piškote. Hladna juha tekne odlično tudi kot poletni poobedek ali vmesni obrok.

 

Vir: Vegetarijanski užitki: Dagmar von Cramm, Martin Kintrup. Poglavje: Poletje

gf

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x