Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čokoladna pesina juhica z bučo in datlji

Pesina_cokoladna_juhaSestavine za 2 juhi:

  • 100g rdeče pese
  • 150g buče (hokkaido ali maslenke)
  • 40g ajdove kaše
  • 2 žlici riževega zdroba
  • 8 dcl vode
  • 1 dcl rastlinske smetane (npr. riževe ali ovsene)
  • 1 zvrhana žlička himalajske soli
  • 1 zravnana žlička timijana in limonine trave
  • 1 žlička rožičeve moke
  • 5 datljev
  • 1/2 žličke mešanice ayurvedskih začimb 'pitta'  (koriander, janež, kardamom, cimet)
  • mleti mandlji in drobljena kakavova zrna za posip

 

Priprava:

Zelenjavo dobro operemo, olupimo in narežemo na drobne kose. Ajdovo kašo predhodno namočimo (tako je hitreje kuhana), dobro speremo ter zakuhamo v loncu z vodo, skupaj z zelenjavo, solimo. Ko zavre, dodamo začimbe, datlje in zdrob. Kuhamo 10-15 minut, na koncu dodamo še rastlinsko smetano in rožičevo moko in vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Preden postrežemo, potresemo z mletimi mandlji, po želji tudi z drobljenimi kakavovimi zrni in datljem.

Pripravila Irena Tomažin, http://www.zdrava-juhica.si/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x