Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Hrustljava jabolčna pita

 

SestavineHrustljava jabolčna pita

OSNOVA

  • 150 g indijskih oreščkov
  • 150 g kokosove moke
  • 100 g datljev
  • 3 jž kokosovega olja

 

NADEV

  • 3 jabolka
  • 200 g datljev
  • sok polovice limone
  • čž cimeta v prahu
  • čž muškatnega oreščka

 

Priprava

V mešalniku dobro premešamo indijske oreščke, kokosovo moko, datlje in kokosovo olje. Dobiti želimo enakomerno zmes v velikosti drobtin. Razporedimo po tortnem modelu, ali modelu za pite in izoblikujemo tudi rob. Količine sestavin zadoščajo za model premera 24 cm. Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev.

Za nadev najprej v mešalniku premešamo dve jabolki (eno prihranimo za kasneje), datlje, limonin sok in začimbe. Jabolko, ki je ostalo narežemo na koščke in ročno vmešamo v kašo. Vse skupaj enakomerno razporedimo prek osnove in po želji še posipamo z drobljenimi mandlji.

Pito za nekaj ur postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi in postrežemo Hranimo v hladilniku.

Dober tek!
Recept objavljamo v sodelovanju s presno.si

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x