Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski humus s popečenimi pinjolami

 

Če se želite malce igrati z okusi, lahko poskusite tudi z drugo zelenjavo, recimo bučke ali artičoke.

Lahko eksperimentirate tudi z različnimi vrstami fižola.

Hiter nasvet: Nekateri ljudje pri humusu prisegajo na doma skuhano čičeriko, vendar je odločitev popolnoma vaša!

 

Za 4 osebe

Čas: 10 minut, če uporabljamo vložene pečene paprike, več časa v primeru domače priprave pečene paprike.humus

Ta recept je brez glutena in brez soje.

 

Sestavine

1 kozarec vložene pečene paprike ali 1 cela rdeča paprika
1 velik strok česna
1 konzerva čičerike (odcejena in sprana) - ALI 240g doma kuhane čičerike
1 žlica lahkega Tahinija (sezamova krema)
Sok 1 limone
4 žlice oljčnega olja
4 žlica pinjol
½ žličke paprike (začimba)

 

Postopek

  1. Odcedimo za pol kozarca pečene paprike. Če pripravljamo svojo, jo razkoščičimo, sesekljamo in spečemo  v pečici na 180 ° C za 20 minut.  Nato jo pustimo, da se ohladi.
  2. Če želimo narediti res gladek humus, kuhamo konzervirano čičeriko v vodi približno 15 minut.
  3. Medtem, ko se čičerika kuha, mi s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku zmešamo skupaj vse preostale sestavine tako, da dobimo želeno teksturo.
  4. Odcedimo čičeriko in pustimo, da se ohladi, preden jo dodamo v mešanico in vse skupaj zmešamo. Če je potrebno, dodamo več olivnega olja ali vode, da zmes malce zredčimo, ter sol in poper po okusu.
  5. Na koncu na žaru za nekaj minut popečemo pinjole (pozorno jih spremljamo, saj se lahko hitro zažgejo).
  6. Z žlico prenesemo humus v globoko skledo in ga nato potresemo s popečenimi pinjolami in papriko v prahu. Če želimo, ga lahko pokapamo z malo oljčnega olja. Postrežemo ob opečenem polnozrnatem kruhu ali različni presni zelenjavi.

 

Vir: http://veganrecipeclub.org.uk/vegetarian-vegan-recipe/best-roasted-veg-hummus-topped-toasted-pinenuts

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x