- 2 čajni žlički olivnega olja
- 2 stroka česna
- 1 nasekljana čebula
- 1 poblano paprika, nasekljana na kocke
- 2 jalapeno papriki, nasekljani na kocke
- 2 korenčka, olupljena in nasekljana na kocke
- 2 čajni žlički kumine
- 2 čajni žlički semen koriandra
- 425 g pečenega paradižnika
- 1 velika konzerva pasiranega paradižnika
- 2 konzervi koruze (sperite z vodo in odcedite)
- 2 konzervi črnega fižola (sperite z vodo in odcedite)
- 4 skodelice zelenjavne osnove
- 4 koruzne tortilje
- 1 avokado, nasekljan na koščke
- 1/4 skodelice nasekljanega koriandra
- limeta
Navodila
- V veliki ponvi segrejte eno čajno žličko olja na zmernem ognju.
- Dodajte čebulo, poblano papriko, česen in ščepec soli. Vse skupaj zmešajte in kuhajte, dokler čebula ne postane prosojna in kuhana, kar vam bo vzelo približno 7 minut časa.
- Dodajte jalapeno papriki, korenje, kumino in semena koriandra. Vse skupaj mešajte in kuhajte dobrih 5 minut, da se korenje zmehča.
- Dodajte koruzo, črni fižol, paradižnik in zelenjavno osnovo.
- Zavrite in pri tem ves čas mešajte.
- Nato zmanjšajte temperaturo ognja in pustite, da se jed počasi kuha 20 minut.
- Medtem ko se juha kuha, se lotite nadeva za tortilje.
- Segrejte preostalo olje v nesprijemajoči se ponvi.
- Tortilje razrežite na majhne trakove in jih položite v vročo ponev.
- Kuhajte, dokler trakovi ne postanejo hrustljavi, nato ponev odstavite z ognja.
- Preden servirate, juho potresite s trakovi iz tortilj, na kocke narezanim avokadom, koriandrom in koščki limete.
- Dober tek!
Vir: http://delicious-knowledge.com/weeknight-tortilla-soup/