Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

RECEPT: Enostavni zelenjavni dhal z bučo in papriko

Medtem ko je indijska kuhinja polna dišečih in okusnih jedi, smo se odločili, da za vas pripravimo tradicionalno, zdravo, lahko in zelo okusno indijsko jed.

Je enostavna za pripravo, vsebuje malo kalorij, leča v kombinaciji z rižem pa daje odlično ravnovesje beljakovin in ogljikovih hidratov.

DAHL bo letos nedvomno na vašem jesenskem jedilniku!

Sestavine za riž:

250 g riža spereš in kuhaš v vodi po navodilih. V vodo dodaš žlico olivnega olja.

Sestavine za zelenjavno kremo:

500 g buče maslenke

1 zelena paprika

2 čebuli

6-8 strokov česna

1 rumena paprika

(Dodatno: 400 ml kokosovega mleka iz konzerve)

Vse sestavine opereš, narežeš, po potrebi olupiš in naložiš na peki papir v pekač. Preliješ z olivnim oljem in pečeš cca. 45 minut v pečici na 180 stopinjah Celzija.

Ko je zelenjava pečena jo zmiksamo z 400 ml kokosovega mleka v zelenjavno juho. Po potrebi dodamo sol.

Sestavine za lečo:

250 g leče

Lečo namočiš v vodo za nekaj ur. Nato jo kuhaš 15-20 minut v 0,5 l močne jušne osnove oziroma po potrebi jo kuhaš dokler ni popolnoma skuhana (odvisno od časa namakanja). Po potrebi med kuhanjem dodamo vodo.

Dodatno:

25 g veganskega masla

1 čajna žlička česna v prahu

1 čajna žlička curryja v prahu

1 čajna žlička kurkume v prahu

Sol

Vegansko maslo stopimo na ponvi in dodamo začimbe. Pražimo nekaj minut in prelijemo z zelenjavno juho/kremo. Dodamo kuhano lečo in postrežemo ob rižu.

Vaš Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x