Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Enchilada z avokadom in črnim fižolom

Enchilada z avokadom in črnim fižolom

Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 30 minut

Sestavine (za 4 osebe):

  •        koruzne tortilje (približno 10)
  •        1 1/2 skodelice (425 g) črnega fižola
  •        110 g nasekljanega zelenega čilija
  •        1/2 veganske sirove omake (recept najdete na naši spletni strani; link spodaj)
  •        1 na rezine nasekljan avokado
  •        omaka enchilada (glej spodaj)

 

Navodila

  1.    Segrejte pečico na 200 °C. Manjši pekač namastite ali posprejajte z razpršilom proti sprijemanju.
  2.    Tortilje dajte v mikrovalovno pečico, da se zmehčajo. To naredite tako, da jih rahlo poškropite z vodo, ovijete v papirnato brisačo in daste v mikrovalovno pečico za 30 sekund. Čas prilagodite posameznim tortiljam.
  3.    V posodi združite fižol in čili.
  4.    Po vsaki tortilji najprej enakomerno razporedite vegansko sirovo omako, nato naredite plast iz nekaj avokadovih rezin, to pa posujte s fižolom in čilijem. Tortilje zavijte in jih postavite v pekač tako, da so robovi na dnu pekača. Pazite, da tortilj ne boste preveč napolnili. Ta postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka nadeva. Dovolj ga bo za približno 10 tortilj.
  5.    Te tortilje nato prelijte z omako enchilada (recept sledi v nadaljevanju).
  6.    Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 30 minut.
  7.    Servirajte vroče. Dober tek!

Dodatna navodila

Če imate radi zelo pikantne enchilade, dodajte nekaj kajenskega popra. V primeru, da vam avokado ni všeč vroč, ga nanesite na vrh enchilad, ko se te spečejo.

 

Omaka enchilada

Sestavine:

  •        1 čajna žlička ekstra deviškega olivnega olja
  •        3 na drobno nasekljani stroki česna
  •        1/2 na drobno nasekljane rdeče čebule
  •        1 1/2 skodelice (425 g) paradižnikove omake
  •        1 1/2 čajne žličke čilija v prahu
  •        2 čajni žlički kumine v prahu
  •        1 čajna žlička soli
  •        1/2 skodelice vode
  •        kajenski poper (če vam je všeč pikantnejša hrana)

 

Navodila

  1.    Segrejte olivno olje na srednje visoki temperaturi in pražite na drobno nasekljan česen in čebulo, dokler se ne zmehčata.
  2.    Dodajte preostale sestavine in dobro premešajte. Rahlo povečajte temperaturo, da počasi zavre.
  3.    Ko zavre, zmanjšajte temperaturo ognja in kuhajte še približno 10 minut oziroma tako dolgo, dokler se ne zgosti po vašem okusu.

Dodatna navodila

Če se vam ne da na drobno sekljati čebule in česna, ju lahko zmeljete kar v blenderju.

 

Podatki o hranilni vrednosti obroka

Kalorije: 50, Maščoba: 2 g,  Ogljikovi hidrati: 9 g,  Vlaknine: 2 g, Beljakovine: 2 g.

Veganska sirova omaka: http://www.kalcek.si/zdrava-veganska-sirova-omaka.html

Vir: http://www.hiddenfruitsandveggies.com/2014/06/25/avocado-bean-enchiladas/
http://www.hiddenfruitsandveggies.com/2013/11/15/enchilada-sauce/
http://www.hiddenfruitsandveggies.com/2013/02/14/easy-vegan-cheese-sauce/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x