Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Cvetačni polpeti z omako zeliščne kisle smetane

 

Za 8 oseb

K tem hrustljavim majhnim cvetačnim polpetom dodajte omako zeliščne kisle smetane ter to kombinirajte skupaj s solato iz mešane zelenjave in paradižnika.

Sestavine:

Za cvetačne polpete:

  •        1 srednje velika cvetača, narezana na koščke
  •        2 srednja krompirja, olupljena in narezana na velike kose
  •        2 šalotki, olupljeni in prerezani na pol
  •        1 žlica rastlinskega olja
  •        1 čajna žlička peteršilja
  •        1/8 čajne žličke soli
  •        Svež črni poper
  •        2 žlici mehkega tofuja (lahko ga tudi izpustite, polpeti bodo rahlejši a še vedno okusni)
  •        1/2 skodelice mandljevega mleka
  •        1/4 skodelice pečene kvinoje
  •        3/4 krušnih drobtin
  •        1/8 veganskega naribanega parmezan

 

Za smetano:

  •        2 žlici veganske kisle smetane
  •        2 žlici veganske majoneze
  •        1 žlica nasekljanega svežega peteršilja
  •        1 čajna žlička drobnjaka
  •        1/4 čajne žličke črnega popra

 

Priprava

Pečico segrejte na 200°C. Narežite cvetačo. Olupite in prerežite na pol obe šalotki. Olupite in narežite krompir na velike kocke. Položite cvetačo, šalotki in krompir na papir za peko in pokapljajte z rastlinskim oljem. Nežno obrnite. Pecite 35-40 minut ali dokler krompir ni mehak.

cvetaca

Morda boste morali šalotke že prej vzeti iz pečice, če krompir še ne bo pečen v predvidenem času.Mešanico skupaj s tofujem, kvinojo, soljo, poprom in peteršiljem vsujte v blender in nekajkrat rahlo pomiksajte, da se naseklja.

cvetaca1

Mešanico presujte v posodo.

cvetaca2

V manjši posodi združite kruhove drobtine z veganskim parmezanom. V še eno manjšo posodo vlijte mandljevo mleko.

Z žlico zajemite del cvetačne mešanice in jo potopite v mandljevo mleko.

cvetaca3

Nato jo potopite še v kruhove drobtine. Oblikujte v polpet in postavite na papir za peko. To ponavljajte, dokler ni vseh 8 popletov narejenih.

cvetaca4

V isti 200-stopinjski pečici pecite polpete pol ure, vmes jih obrnite le enkrat. Morali bi biti rahlo zlato zapečeni in se držati skupaj.

cvetaca5

Za pripravo omake zmešajte kislo smetano, vegetariansko majonezo, peteršilj, drobnjak in poper.

cvetaca6

Servirajte cvetačne polpete skupaj s solato iz mešane zelenjave, paradižnika in malo soli, kisa in olja.

Cvetacni polpeti z omako zeliscne kisle smetane

Vir: http://theveglife.com/cauliflower-cakes-with-sour-cream-herb-sauce-vegan/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x