Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čičerikini polpeti

 

Vegetarijanska poslastica, polna zdravih rastlinskih beljakovin

Sestavine:

  • 2 žlici bio olivnega olja
  • 3 naribana stroka bio česna
  • 1 srednje velika bio čebula narezana na drobne kocke
  • 1 nariban bio korenček
  • Malo morske soli
  • 4 narezane bio mlade čebule
  • 1/3 skodelice nasekljanega bio peteršilja
  • 400g skuhane bio čičerike
  • 2 žlici biotahini paste
  •  skodelice bio drobtin)
  • 300g bio tofuja
  • 1 žlica bio raztopljenega kuzuja
  • 1 žlica biotamari sojine omake
  • žličke bio mletega popra

 

Hrenova omaka:

  • 2 skodelici bio ovsenega napitka
  • 2 žlici bio hrena
  • 1 žlica bio kuzuja
  • 1 žlica bioumeboshi kisa

 

Čičerikini polpeti

 

Priprava:

  • Pečico segreti na 220 C
  • Na olivnem olju prepražiti čebulo in česen, dodati korenček in pražiti še 5 minut.
  • Na koncu dodati tamari sojino omako, poper, mlado čebulo in peteršilj.
  • Iz čičerike, tofuja, drobtin in tahinija narediti gosto pasto (v sekljalniku), potem dodati zelenjavo in kuzu prah, ki smo ga raztopili v malo hladne vode.
  • Oblikovati 16 polpet in jih zložiti v pekač obložen s peko papirjem.
  • Peči 10 minut potem pa polpete obrniti na drugo stran in peči še dodatnih 10 minut.
  • Hrenovo omako priravimo tako, da v dve žlici ovsenega napitka raztopimo kuzu prah, ostalemu napitku pa dodamo hren in kis, pogrejemo in potem dodamo raztopljen kuzu. Omako polijemo čez polpete.

 

Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo polpetov in jih ni v naši spletni trgovini, lahko kupite v kateri od naših trgovin.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x