Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čičerikina palačinka

 

čičerikine_palačinkeSestavine

laneno seme
topla voda
mleko rastlinskega izvora
vegansko maslo
čičerikina moka
kosher sol
začimbe po želji

 

Postopek

V manjši posodi zmešajte 1 žlico zmletih lanenih semen in 3 žlice tople vode, tako da dobite rahlo pasto. Pustite, da stoji 10 minut. Tako deluje kot vezivo.

V skledi zmešajte 1 ½ skodelice mleka rastlinskega izvora, 1 žlico veganskega masla in mešanico lanenega semena in vode od prej. Dodajte 1 ¼ skodelice čičerikine moke v skledo in zmešajte v maso za testo. Vmešajte ½ čajne žličke kosher soli ter začimbe po želji. Dajte v hladilnik za največ eno uro. Ko boste pripravljeni za kuhanje palačink, vzemite maso za testo iz hladilnika. Če je pregosta, dodajte še malo vode. Segrejte neprijemajočo ponev. Posprejajte jo s sprejem za kuhanje in nato v njeno sredino vlijte približno ¼ skodelice mase za testo. Ponev dvignite in vrtite tako, da masa pokrije celotno dno posode. Palačinko grejte, dokler robovi ne porjavijo, nato pa palačinko obrnite na drugo stran in jo pecite še 1 minuto. Palačinke do obroka pustite na topli plošči ali v pečici, da se ne shladijo. V te tanke palačinke zavijte vaš najljubši nadev. Dober tek!

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/how-to-make-grain-free-wraps-and-tortillas/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x