Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Chia marmelada

 

Uporaba chie je zelo različna. Namočena se odlično obnese kot sestavina raznih čokoladnih pudingov, z njo lahko obogatiš smoothieje, jogurt in kosmiče,  jo, namesto jajca, zamešaš v maso za palačinke, muffine in druge sladice… Pred tem jo namočiš v vodi (v razmerju 1:5, kar pomeni 1 del chie, 5 delov vode) in počakaš da želira. Chio lahko dodaš jutranjim kosmičem, jo zmesiš med kruh ali krekerje...

Chia marmelada

En krasen način, kako lahko uporabiš chio (in jo mimogrede zaužiješ kar precej) je, da narediš chia marmelado. Bolj enostavno skorajda ne bi moglo biti. Potrebuješ chia gel (torej namočena semena), sadje in sladilo.

chie

Za en manjši lonček chie marmelade sem potrebovala:

* 2 jedilni žlici chie
* 10 žlic vode
* 2 žlici medu
* ribez in jagode

Chio sem namočila v vodi, čez nekaj časa sem jo premešala, nato pa pustila, da se je do jutra lepo napila tekočine. Iz zamrzovalnika sem vzela skledico sadja (tokrat sem se odločila za ribez in jagode) in prav tako pustila, da se je sadje čez noč odtalilo. Zjutraj sem v mešalniku zmiksala sadje, mu doddala gel iz chie ter med. In to je vse!

chie1

Za chia marmelado lahko uporabiš različne vrste mehkega sadja. Daleč najboljša je po mojem okusu marmelada iz malin, ki pa jih trenutno, na žalost, nisem imela. Prav tako dobra je jagodna ali borovničeva. Seveda lahko uporabiš več različnih vrst sadja. Po želji, po okusu. V marmelado lahko zamešaš še ščep cimeta ali vanilije v prahu.

chie2

In kje lahko uporabiš takšno marmelado? Povsod tam, kjer bi uporabil-a navadno. Torej, kot namaz na kruh, nadev za muffine (marmelado dodaš na koncu), lahko jo ješ kot sadni puding, kot nadev za palačinke ali preliv za carski praženec.

 

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat and Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x