Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čebulne rožice

 

Te prelepe čebulne rožice so okusna in estetska priloga, njihova priprava pa je povsem enostavna.

cebulne

 

Potrebujete (za 4 osebe):

4 majhne (rdeče) čebule
45 ml olivnega olja
30 ml balzamičnega kisa
sol
sveže zmlet poper
2 čajni žlički kaper (po želji)

 

Postopek:

  1.      Segrejte pečico na 220°C.
  2.      Olupite čebulo in pri dnu odrežite tanko rezino tako, da bodo čebule same stale pokonci. Prerežite čebulo na četrtine in  pazite, da odspodaj vedno pustite 1 cm, tako da čebula ne razpade. Nato vsako četrtino prerežite še na pol, vendar še vedno ne prerežite čez sredino. (glejte sliko).

cebulne2

  1.      Čebule dajte v posodo in jih polijte z 30 ml (2 žlici) olja in balzamičnim kisom. Dodajte še začimbe. S preostalim oljem namastite pekač. Nanj postavite čebule. Pazite, da je med njimi dovolj razmika, da se bodo lahko lepo odprle. Pokrijte jih s folijo in pecite 25 do 30 minut, oziroma dokler se čebula ne odpre in postane skoraj mehka.
  2.      Odstranite folijo in pecite še 10 minut. Preden čebulo postrežete, jo lahko po želji posujete s kaprami.

 

http://theprojecttable.blogspot.ca/2012/10/onion-flowers.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x