Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Mandljevi čajni kolački s sladko matcho

 

Sestavine:

  • 85 g fine pirine moke
  • 25 g mletih mandljev
  • 1/2 čž pecilnega praška
  • 1/4 čž sode bikarbone
  • 1 čž mletega brezovega sladkorja
  • ščepec soli
  • večji ščep prave, burbonske vanilije v prahu
  • 45 ml kokosovega olja (nestopljenega)
  • 30 ml cvetličnega medu
  • 1 večje jajce
  • cca. 30 g grškega jogurta
  • 30 ml riževo-mandljevega napitka (ali zgolj riževega, mandljevega…)

Za preliv pa…

  • 20 g mletega brezovega sladkorja
  • večji ščep matche v prahu
  • cca. 15 g grškega jogurta
  • 1 čž kokosovega olja (stopljenega)

Postopek:

Pečico segrej na 175 stopinj Celzija. Če ne uporabljaš silikonskih modelčkov za mini potičke, jih dobro naolji, sicer to ni potrebno.

Zmešaj vse suhe sestavine: presejeni moki, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, mleti sladkor, vanilijo. Kokosovo olje sobne temperature po manjši koščih dodaj v skledo s sestavinami. Z ročnim električnim mešalnikom na nizkih obratih vse skupaj zmiksaj tako, da dobiš testo podobno pesku.

V skledici razžvrkljaj jajce in ga zmešaj z medom in jogurtom. Prelij med ostale sestavine, dodaj še mleko. Z mešelnikom na večjih obratih zmiksaj v gladko zmes. Z njo napolni modelčke za mini potičke.

Peci jih približno 20 minut.

Medtem pripravi kremo. Mlet sladkor precej skozicedilo da se znebiš morebitnih grudic. Presej še malce matcha zelenega čaja v prahu ter dobro premešaj. Postopoma dodajaj jogurt, da dobiš gladko, gosto zmes. Na koncu prilij še nekaj stopljenega kokosovega olja ter za vsaj 10 minut postavi v hladilnik ,da se krema malce učvrsti.

 

Pečene in rahlo ohlajene čajne kolačke pretresi na rešetko, da se popolnoma ohladijo.* Hladne premaži s pripravljeno kremo, po želji jih okrasi s perlicami, nasekljanimi oreščki, kokosom… ali pa jih le posuj z brezovim sladkorjem v prahu.

*Če spodnji del preveč naraste, ohlajenim potičkom z nazobčanim nožem odreži dno. Odrezkov pa nikar ne zavrzi, ampak kar takoj pohrustaj 

Recept objavljamo v sodelovanju z Cook Eat and Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x