Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Pečen bučni falafel z javorjem in tahini prelivom 

 

Tip recepta: predjed

za 4 osebe
Čas priprave: 10 minut
Čas peke: 35 minut
Skupni čas: 45 min

 

Ta zdrav in krepčilen obrok vključuje svežo zelenjavo z okusnim pečenim falaflom in javorjevim tahini prelivom.

 

Sestavine:

Za bučni falafel:falafel

  • 2 žlici olivnega olja, posebej
  • 1 srednje velika čebula, razrezana na četrtine
  • 3 stroki česna
  • 1 skodelica kuhane ali konzervirane čičerike, sprane z vodo
  • ½ skodelice pločevinke bučnega pireja
  • ¼ skodelice svežega koriandra
  • 1½ žlice limoninega soka (približno ½ limone)
  • 1 žlica mlete kumine
  • 1 čajna žlička mletega semena koriandra
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke popra
  • ¾ skodelice panko drobtin

 

Za Mapletahini preliv:

  • ¼ skodelice tahini
  • 1½ žlice limoninega soka (približno ½ limone)
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlica vode
  • ½ žlice čili omake Sriracha
  • ½ žlice javorjevega sirupa

 

Zelenjava:

  • 6 skodelic listnate zelenjave po izbiri
  • ½ skodelice češnjevih paradižnikov
  • ½ kumare, narezane
  • 2 šalotki, sesekljani

 

Navodila:

Pripravite bučne falafle

  1. Pečico segrejte na 350 °C. Dno posode, v kateri boste pekli, premažite z okoli ½ žlice oljčnega olja.
  2. Čebulo, česen in čičeriko s »pulziranjem« v multipraktiku nekoliko zmiksajte.
  3. Dodajte bučo, koriander, 1 žlico olivnega olja, limonin sok, kumino, koriander, cimet, sol, poper in panko drobtine.  Še nekajkrat »pulzirajte«, dokler ne dobite grobe zmesi. Bodite previdni, da ne pretiravate.
  4. Oblikujte zmes v 16-20 kroglic ali majhne pleskavice. Zmes je mehka, tako z njo nežno ravnajte in uporabite mokre roke, da se izognete lepljivim prstom.
  5. Razporedite falafle po pekaču ali posodi in po njih pokapajte preostalo olivno olje. Pecite približno 35 minut, vmes falafle enkrat ali dvakrat obrnite, da poskrbite za enakomerno peko.

Pripravite javorjev tahini preliv

  1. Zmešajte vse sestavine skupaj v majhni posodi in dodajte malo vode, če se zdi zmes pregosta.

Pripravite zelenjavo

  1. Razdelite listnato zelenjavo, kumarine rezine, češnjev paradižnik in falafle med 4 posode. Po vrhu polijte z javorjevimtahini prelivom, ki mu sledijo šalotke.

Dodatna navodila

Mešanico za falafel lahko pripravite vnaprej in jo hranite v hladilniku  ali skrinji že nekaj dni pred peko.

 

Vir: http://www.connoisseurusveg.com/2014/10/baked-pumpkin-falafel-bowls-maple-tahini-dressing.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x