Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bučna in paradižnikova presna lazanja

 

Recept za zdrav zelenjavni obrok za dve do tri osebe

Bučna in paradižnikova presna lazanja

Sestavine in postopek po plasteh

Rikota iz indijskih oreščkov:
-         1 skodelica prej namočenih indijskih oreščkov
-         1,5 JŽ limoninega soka
-         ½ JŽ limonine lupnice
-         1,5 JŽ jedilnega kvasa
-         ščepec himalajske soli
-         1 JŽ mlade čebulice – nasekljane
-         1 JŽ svežega peteršilja
-         malenkost vode po potrebi za lažje mešanje

V sekljalniku zmešajte vse sestavine razen mlade čebulice in svežega peteršilja. Prestavite v posodo in nato dodajte še nasekljano čebulico in peteršilj. Dosolite in poprajte po lastnem okusu. Konsistenca mora biti podobna rikota siru ( nekoliko bolj groba struktura).

 

Pesto iz pistacij:
-         ¾ skodelice sveže bazilike
-         ¼ skodelice sveže špinače
-         ¼ skodelice pistacij
-         3 JŽ olivnega olja
-         ½ čž himalajske soli
-         ½ čž limoninega soka
-         ščepec sveže mletega popra

V sekljalniku (multipraktiku) dobro zmešajte vse sestavine vendar pustite, da ostane groba struktura pesta.

 

Rdeča Marinara:
-         ½ skodelice sušenih, prej namočenih paradižnikov ( namočenih za 1 uro)
-         1 svež paradižnik (semena odstranite)
-         ½ šalotke (oziroma rdeče čebule)
-         1 čž limoninega soka
-         2 čž olivnega olja
-         ¼ čž himalajske soli
-         ščepec čilija v prahu
-         ½ rdeče paprike (brez semen in nasekljano)

Dobro odcedite prej sušene paradižnike in vse zmešajte v sekljalniku. Omaka mora biti kompaktna in ne preveč tekoča.

 

Sestavljanje lazanje:

-         1 bučko narežete z rezalnikom mandolina na tanke rezine in marinirajte s parimi kapljicami olivnega olja , popra in soljo
-         1/2 svežega paradižnika narežete na tanke kolobarje

Na krožnik položite dve rezini bučke, nato dodajte rezino paradižnika in nadevajte z eno čajno žličko rdeče marinare, eno čajno žličko rikote, eno čajno žličko pesta. Ponovite postopek, dodajte še eno rezino paradižnika in dekorirajte s svežo baziliko.

Pripravila Barbarella na Kalčkovi delavnic Presni mediteran

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x