Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bučkin humus

 

 

Opis
Humus je božanskega okusa in se čudovito prileže k sveži zelenjavi, presni ajdi ali lanenim krekerjem.   Ta večni recept temelji na presnih bučkah in pridobi svojo kremasto sestavo iz deviškega olivnega olja in presnega tahini masla. Dodate še prave začimbe in že lahko uživate ob okusnem prigrizku. Ta recept enostavno morate poskusiti!

 

Sestavinebuckin humus
2 srednje veliki bučki, narezani na kose
3 stroki česna
1/4 skodelice olivnega olja
1/2 skodelice limoninega soka
1 1/2 čajne žličke himalajske soli
1/4 čajne žličke kajenskega popra
1 1/2 čajne žličke mlete paprike
3/4 skodelice rjavih sezamovih semen, namočenih 2-4 ure in nato izpranih z vodo
3/4 skodelice presnega tahini masla (Pripravite ga lahko sami: skodelico sezamovih semen namočite v dveh skodelicah vode za 4 ure, nato jih izperite, dajte še za 4 ure v hladilnik, nato pa zmiksajte v blenderju tako, da dobite gladko maso. V hladilniku zdrži 3 dni.)

 

Navodila
1) Vse skupaj razen sezamovih semen in tahinijazmiksajte v blenderju, da dobite gladko maso.
2) Dodajte sezamova semena in tahini, miksajte, dokler ne dobite spet gladke mase.
Shranite v steklenem kozarcu za marmelado do 7 dni.

Vir: http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/zucchini-hummus.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x