Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Brstični ohrovt z vegansko satay omako

 

Ta kombinacija rahlo pikantne oreščkaste omake in popečenega ohrovta lahko spreobrne še največje ohrovtofobe!

Prileže se k rižu ali krompirju (kot lahko vidite na sliki).

ohrovt

 

Čas: 15 minut
Brez glutena
Brez sezama

 

Sestavine (za 4 osebe)

450 g brstičnega ohrovta
1 žlica naravnega arašidovega masla, gladkega ali hrustljavega
3 žlice Tamari sojine omake
1 čajna žlička naribanega ingverja (po želji)
1 čajna žlička paradižnikovega pireja
olje

 

Postopek

  1. Operemo ohrovt in odstranimo vse počrnele ali porumenele zunanje liste. Če je ohrovt velik, ga prerežemo na pol. Ne zarežite križa v njihovo steblo, saj bodo tako preveč namočeni.
  2. Ohrovt kuhamo v vreli in soljeni vodi za približno 5 - 6 minut ali dokler ne postane aldente. Dobro ga odcedimo, vendar pa te vode ne zlivamo proč! Ohrovt pustimo stati.
  3. Zmešamo arašidovo maslo, sojino omako, paradižnikov pire (in ingver, če ste se zanj odločili) v gladko zmes, tako da nastane satay omaka.
  4. Z oljem namastimo ponev ali wok.
  5. Ohrovt na hitro popečemo v ponvi, nato dodamo satay omako in premešamo, tako da je ohrovt z njo lepo obložen. Če se vam zdi pregosta, lahko v ponev vlijete še malce vode.
  6. Mešanico pečemo, dokler ni vroča, nato pa jo takoj postrežemo.

 

Vir: http://veganrecipeclub.org.uk/vegetarian-vegan-recipe/brussels-sprouts-satay-sauce

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x