Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Brezglutenska pita iz riževe moke z bučo hokaido in tofujem

 

Lahek in zdrav obrok brez glutenaBrezglutenska pita iz riževe moke z bučo hokaido in tofujem

Za velik pekač potrebujemo:

  • 70 dag riževe brezglutenske moke
  • 300 g margarine
  • voda
  • tamari ali šoju (brez glutena)
  • 2 čajne žličke soli
  • 1 buča hokaido (1,5 do 2 kg)
  • agar agar
  • 1 čajna žlička ingverja v prahu
  • 3 dcl sojinega mleka
  • 500 g tofuja

 

Navodila za pripravo:

  1.      Riževo moko premešaj s soljo. Margarino z nožem zdrobi v riževo moko. Zamesi testo s toliko vode, kot je potrebno.
  2.      Razvaljaj ga ali z rokami razporedi na pomaščen in pomokan pekač in daj peči.
  3.      Buči hokaido odstrani semena, jo nareži na koščke in daj kuhati v slano vodo.
  4.      Tofu zdrobi z vilicami ali z roko.
  5.      Skuhano bučo pretlači s paličnim mešalnikom. Dodaj zdrobljen tofu, začini s tamarijem. Razredči s sojinim mlekom.
  6.      Daj na štedilnik naj zavre. Začini z ingverjem.

Razmešaj 3 čajne žličke agar agarja z mrzlo vodo. Dodaj vreli masi, še enkrat zavri in polij po nadevu. Naj se ohladi in strdi.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x