Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Breskve s pistacijami in kremo iz indijskih oreščkov, vanilje in ingverja

 

Presna sladica

Breskve s pistacijami

Ta elegantna presna sladica je nekaj posebnega prav zaradi smetane iz ingverja, vanilije in indijskih oreščkov. Če nimate breskev, lahko enostavno uporabite drugo sezonsko sadje, jed bo še vedno izvrstna. Poskusite hruške, jabolka, jagode, granatno jabolko, ananas, agrume, ... Prepustite domišljiji prosto pot!

Če boste sledili receptu, boste pripravili več kreme, kot jo boste potrebovali za vašo sladico. Ostanke shranite v hladilniku, kasneje jih lahko pojeste s palačinkami, granolo, sadno solato, ali celo na kruhu. Dober tek!

 

Sestavine:

2 zvrhani skodelici zrelih breskev (ali drugega sadja), olupljenih in narezanih
1  čajna žlička limoninega soka
2 čajni žlički agavinega ali javorjevega sirupa
1/2 skodelice grobo sesekljanih pistacij

 

Sestavine za kremo:
1 1/2 skodelice indijskih oreščkov, namočenih za 8 ur (ali čez noč) in posušenih
2/3 skodelice vode
1/4 skodelice agavinega sirupa
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Velikodušen ščepec morske soli
2 čajni žlički naribanega svežega ingverja (ali 1 žlička ingverja v prahu)
1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja

** To bo približno dvakrat toliko, kot ga potrebujete za sam recept. Krema je tako dobra, da si boste želeli dodatek, vendar lahko v nasprotnem primeru sestavine prepolovite!

 

Navodila za pripravo:

  1. Zmešajte sadje z limoninim sokom in agavinim ali javorjevim sirupom. Postavite mešanico na stran za vsaj eno uro ( ali dve v hladilniku).
  2. Dajte indijske oreščke, vodo, agavin sirup, vanilijin ekstrakt, morsko sol in ingver v blender in intenzivno miksajte za približno minuto.
  3. Medtem, ko se pripravlja mešanica v blenderju, vanj pokapajte kokosovo olje in še naprej miksajte dokler ne dobite popolnoma gladke kreme. Lahko pa uporabite isto tehniko z multipraktikom.
  4. Razporedite breskve oziroma drugo sadje v štiri kozarce ali skodelice. Nato na vrh vsake porcije dodajte približno pol skodelice smetane in to potresite z dvema žlicama sesekljane pistacije. Servirajte.

 

Vir: http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/peaches-with-vanilla-ginger-cashew-cream-and-pistachios/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x