Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Borovničevi vaflji palačinke brez glutena

Borovničevi vaflji palačinke brez glutena

Za 4 vaflje / 8-10 palačink

 

Suhe sestavine:

  • 3/4 skodelice (69 g) fino mlete ajdove ekološke moke
  • 1/2 skodelice (48 g) valjanih ovsenih kosmičev brez glutena ali riževih kosmičev
  • 1/4 skodelice (39,5 g) riževe moke
  • 1/4 skodelice (37,5 g) mandljeve moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

 

Mokre sestavine:

  • 1 skodelica (148 g) borovnic (sveže ali zamrznjene)
  • 3/4 skodelice (180 g) rastlinskega mleka
  • 1/2 skodelice (127,5 g) jabolčne čežane
  • 2 žlici (14 g) zmletega lanu, zmešanega s 4 žlicami (59 g) tople vode
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke limoninega ekstrakta (ali 1/4 čajne žličke limoninega olja)

 

Za serviranje:

  • Javorjev sirup
  • nerastlinsko maslo (neobvezno)

 

 

Navodila:

  1. V veliki posodi mešamo suhe sestavine, dokler niso dobro premešane. V drugi posodi zmešajte mokre sestavine in dobro premešajte. Potem zmes mokrih sestavin primešajte zmesi suhih sestavin in dobro premešajte.
  2. Testo pustite stati 10 minut, da se kosmiči zmehčajo. Zavedajte se, da je testo zelo gosto. Predgrejte vaš pekač za vaflje ali ga nastavite na srednje visoko temperaturo. Pekač za vaflje mora biti vroč, ko je testo pripravljeno.
  3. Priporočljivo je, da zgornjo in spodnjo ploščo pekača poškropite z nekaj olja v spreju, lahko pa se izognete uporabi olja in se zanašate na teflonski premaz. Če se odločite za kuhanje brez dodatnega olja, pazite, da je vafelj v celoti pečen. Če zunanjost vaflja kjerkoli ni hrustljava, bo vafelj razpadel na kose in bo lepljiv.
  4. Vlijte približno 1/3 skodelice (80 ml) nadeva v sredino pekača za vaflje in ga razmažite v krog z leseno kuhalnico ali silikonsko spatulo.  Če je vaša zmes postane pregosta, dodajte malo  rastlinskega mleka.
  5. Kuhajte po navodilih za vaš pekač za vaflje, približno 5-8 minut. Prvi vafelj bo potreboval največ časa, nato pa se bodo postopoma hitreje pekli.

 

Opombe

Nimate pekača za vaflje? Dodajte 1/4 do 1/2 skodelice (60-120 ml) rastlinskega mleka, da razredčite testo in lahko pečete palačinke!

 

Vir: http://www.forkandbeans.com/2014/10/11/gluten-free-lemon-blueberry-pancakes-oatrageous-oatmeals/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x