Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bananin kruh z marelicami

 

Koliko oseb: 4
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* lakto-vegetarijansko
* brez jajc

Čas za pripavo: 10 min
Čas kuhanja: 50 min
Celoten čas: 1 hr

Sestavine:

  • POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA, 180 g
  • MASLO (ali KOKOSOVA MAŠČOBA), 50 g
  • MLEKO (ali alternativno RASTLINSKO MLEKO - kokosovo, riževo, ... ), 60 ml
  • BANANE, zelo zrele, 2 večji ali 3 manjše
  • SLADKOR, trsni rjavi, 100 g* (opombe spodaj)
  • VANILIJA V PRAHU (ali en STROK), 2 noževi konici
  • VINSKI KAMEN (ali PECILNI PRAŠEK), 2 zvrhani čajni žlički
  • MARELICE, nekaj koščkov
  • SOL, mini ščep

Za preliv:

  • SLADKOR V PRAHU, 2-3 zvrhane čajne žličke
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 2 jušni žlici
  • MARELIČNA MARMELADA, 1 čajna žlička

 

Priprava:
Pečico ogrejemo na 175°C.V posodo damo sladkor in zmehčano maslo (pustimo ga na sobni temperaturi kakšno uro), z vilico na grobo pretlačimo skupaj. Dodamo mleko in premešamo. Banane pretlačimo v kašo skupaj z maso. Postopoma dodajamo moko, vmešavamo v homogeno maso. Vmešamo še vinski kamen in vanilijo. Rahlo solimo, vse skupaj dobro premešamo in narahlo vmešamo narezane marelice. Model ali pekač premažemo z maščobo, obložimo s peki papirjem in maso enakomerno razporedimo vanj. Po vrhu obložimo z narezanimi marelicami. Pečemo na 175°C slabo uro in po tem času preverimo testo - vanj zapičimo zobotrebec in ga izvlečemo: če je čist in se na njem drži nekaj drobtinic, je kruh pečen. Sicer ga pečemo še slabih 10 minut. Ko je pečen, kruh previdno stresemo iz pekača in ohladimo na rešetki. Za preliv zmešamo stopljeno kokosovo maščobo s sladkorjem in marmelado ter okrasimo kruh.

Namigi:
Sladkor zmanjšamo, ker je bilo zaradi očitno bolj sladkih banan, pecivo dokaj sladko. Uporabimo kar se da malo sladkorja - 60 g ali manj.

Bananin kruh z marelicami

Recept objavljamo v sodelovanju http://www.boobeefoodee.si/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x