Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Fižol, mango in dimljen tofu

Fizol mango in dimljen tofu

 

Priprava te zanimive azijske kombinacije traja 35 minut.

 

Sestavine za 4 osebe:

  •        250 g zelenega stročjega fižola
  •        1 mango
  •        125 g dimljenega tofuja
  •        4 cm dolg košček ingverjeve korenine
  •        1 strok česna
  •        2 rdeča čilija
  •        2 limeti
  •        2 žlici olja
  •        4 listi kombave
  •        1 žlica rjavega sladkorja
  •        200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  •        Sol

 

Priprava:

  1.      Fižol operemo in očistimo. V vložku za kuhanje v sopari ga kuhamo skoraj do mehkega, nato ga oplaknemo z ledeno mrzlo vodo. Mango olupimo, meso ločimo od koščice in nakockamo. Tofu nakockamo. Ingver in česen olupimo in drobno nasekljamo. Čilija operemo, očistimo, podolžno prerežemo in odstranimo semena. Limeti iztisnemo.
  2.      Ingver popražimo v olju, dodamo čili, česen, komavine liste, sladkor in narezan mango ter rahlo karameliziramo. Prilijemo kokosovo mleko, zavremo in na majhnem ognju kuhamo 5 minut.
  3.      Liste komave in čili po želji odstranimo, začinimo s soljo in limetinim sokom. Dodamo fižol in narezan tofu, pustimo 2-3 minute, nato po okusu dodatno začinimo in ponudimo.

 

Na osebo ima en obrok približno 175 kalorij, 5 g beljakovin, 7 g maščob in 22 g ogljikovih hidratov.

Poleg ponudimo riž basmati.

Različica: z dodatkom 1-2 žličk vegetarijanske zelene karijeve paste dobimo okusen zelen zelenjavni kari.

Vir: Vegetarijanski užitki: Dagmar vonCramm, Martin Kintrup. Poglavje: Poletje

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x