Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presna ananasova tortica

 

Presna ananasova tortica

Potrebujemo:

1 plast:
- 150 gramov mandljev
- 50 gramov datljev

2.plast - krema
- 100 gramov datljev
- 2 žlici vode
- 100 gramov indijskih oreščkov
- 100 gramov kokosove moke
- 1 žlica agavinega sirupa
- 25 gramov kokosovega masla

3. plast
- tanke rezine ananasa

 

Postopek

Mandlje, datlje in indijske oreščke čez noč  namočimo v vodo. Naslednji dan sestavine odcedimo in dobro speremo.

V blenderju najprej zmeljemo mandlje in jih odstranimo iz posode. Nato v blenderju  zmeljemo datlje z dvema žlicama vode v datljevo pasto ter ji dodamo zmlete mandlje. Raztegljiv tortni obroč nastavimo na mero 18, kar pomeni premer 18 cm in ga nastavimo na krožnik. Nastalo maso stresemo v obroč in jo s pritiskanjem z ravnim dnom kozarca poravnamo. Mase pride v višino cca 7-8 mm. Če vas zanima, zakaj najprej meljem mandlje in jih odstranim, je to zato, ker se še nisem obdaril z dobrim blenderjem, ki bo imel moč zmleti vse skupaj v zelo fino pasto.

V nadaljevanju v blenderju zmeljemo indijske oreščke in datlje ter prilijemo 2 dcl vode. Med mešanjem dodamo kokosovo moko, žlico agavinega sirupa in stopljeno kokosovo maslo. Vse skupaj zelo dobro zmeljemo in zmešamo, tako da nastane kokosova krema. Kremo zlijemo v tortni model in jo zravnamo. Na začetku bo krema bolj mehka, vendar pa se bo čez čas v hladilniku dovolj strdila, da jo bomo lahko okrasili. Torti obroč postavimo vsaj za 4 ure v hladilnik, da se krema utrdi. Kreme pride v višino cca 2,5 cm.

Ananas razpolovimo in polovičko ananasa očistimo (odrežemo zunanji del in stržen) ter iz očiščenega kosa ananasa zrežemo tanke rezine (2 do 3 mm debeline). Dekoriramo po želji, jaz pa sem se odločil za obliko sonca.

Recept smo prejeli v Kalčkovi akciji Moja priljubljena sladica je…

http://kalcek.si/praznicne-presne-sladice-.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x