Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Ajdove testenine z artičokami, paradižnikom, belim fižolom in črnimi olivami

 

Ajdove testenine z artičokami, paradižnikom, belim fižolom in črnimi olivami

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom http://cookeatandsmile.wordpress.com/

 

Katja je takole opisala svojo kuharsko izkušnjo z ajdovimi testinami (brez glutena), ki jih je kupila v Kalčku.

Po mojih izkušnjah so testenine ena izmed jedi, ki so kuhane točno v času, napisanem na embalaži. Redkokdaj se zgodi, da proizvajalci ‘zgrešijo’. Osebno imam rada malce trše testenine, torej, ‘na zob’. Če imaš raje mehkejše, jih pusti še kakšno minuto dlje. Zavreš torej večji lonec z vodo, jo soliš in vanje strešeš testenine. Zmanjšaš ogenj in kuhaš toliko časa, kot je napisano na embalaži. Pazi le, da bo voda veš čas nežno brbotala. Nikakor ti med kuhanjem v vodo ni potrebno dodajati olja – to, da se zaradi tega ne bodo zlepile, je velik lari fari.

ajdove

Če se odločiš za vroče testenine v omaki, je fino, da malce vode, v kateri so se kuhale testenine prihraniš in jo dodaš omaki. Ta bo lepo združila vse okuse. Testenine odstavi iz ognja malo pred koncem kuhanja, jih odcedi, dodaj omaki ter kuhaj še minuto ali dve. Daj jim možnost, da se spoznajo z omako wink

Če pa se odločiš, da boš jedel hladne testeninske ‘solate’, kuhane testenine dobro odcedi in speri pod hladno tekočo vodo.

 

Tako boš preprečil-a, da bi se še dodatno mehčale. Te nato le prelij z oljem, saj se ti bodo sicer zlepile. Hladnim testeninskimsolatom najbolj prija sveža zelenjava, pa tudi avokado, različni siri, oreščki in semena. Ter veliko dobrega, kvalitetnega olja ter začimb in zelišč (svežih ali suhih).

ajdove2

 

Jaz pa sem se tokrat odločila za srednjo pot. Za hladne testenie s toplo zelenjavo smileIzbrala sem ajdove svedrčke, kuhane na hitro ohladila in prelila z olivnim oljem. V ponvi sem na srednji temperaturi pogrela bel fižol (uporabila sem tistega iz pločevinke, ter ga pred uporabo dobro sprala pod tekočo vodo ter odcedila, da se je čim bolj osušil), mu dodala na četrtine narezane češnjeve paradižnike ter malce, na tanjše trakove, narezane rdeče paprike. Vse skupaj sem na ognju pustila le toliko časa, da se je zelenjava rahlo pregrela. Nato sem dodala še nekaj vloženih artičok ter narezanih črnih oliv. Pa veliko suhe bazilike.

Zelenjavo sem stresla v večjo skledo, ji primešala kuhane testenine, rahlo solila in prelila z olivnim oljem. Nato sem testenine servirala na krožnik in uživala smile

ajdove1

Za vse skupaj sem potrebovala dobrih deset minut. Medtem ko so se kuhale testenine (cca. 7 minut), sem zrezala zelenjavo, jo rahlo pogrela, nato vse skupaj premešala ter začinila in kosilo je bilo na mizi. Veliko hitreje kot naročanje hrane na dom ali čakanje na postrežbo v bližnji restavraciji.

Živila, ki jih potrebujemo:

* bio ajdove testenine Felicia
* bio vložene artičoke Cereal terra
* bio beli fižol Cannellini v pločevinki Ecor
* ekoparadižnik
* ekoolive črne

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x