Zdravi in okusni recepti v desetih minutah
Dejstvo je, da je priprava jedi doma dobra za nas in naše denarnice. Ampak z minimalnim prostim časom je to težko izvedljivo. Če ste redni gostje kitajskih restavracij ali živite od zamrznjenih živil, berite dalje! V času, ko si na YouTubu ogledujete najboljše mačje videoposnetke, si lahko pripravite okusen in zdrav obrok, pa naj bo to zajtrk, kosilo ali večerja.
Grah je poln vitaminov A in C ter folne kisline, če ga nimate, pa uporabite špinačo.
Potrebujete:
- 1 skodelico zelenjave, lahko tudi zamrznjene,
- 1 skodelico in pol juhe iz jušne osnove,
- ščepec soli,
- ½ žličke sojine omake,
- 1 pest debelih riževih rezancev,
- ¼ skodelice srednje mehkega tofuja (opranega in narezanega na kocke),
- 1 šalotko,
- ½ čajne žličke sezamovega olja,
- 1 pest grahovih poganjkov.
Priprava:
- Začnite z juho, ki jo kuhate v srednjem loncu.
- Dodajte ji sol in sojino omako ter jo kuhajte približno štiri minute.
- Medtem ko se juha kuha, pripravite in narežite tofu, narežite šalotko in grahove poganjke, pri tem pa jim odstranite težka stebla, saj se jih težko žveči in prebavi.
- Nato vzemite pest riževih rezancev, jih z rokami prelomite na pol in postavite v srednje veliko skledo.
- Ko je juha pripravljena, jo prelijte čez rezance.
- Nato z vilico hitro in močno potlačite rezance v juho.
- Dodajte tofu, šalotko in grahova stebla, po želji pa še malo sezamovega olja.