Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Ramen z riževimi rezanci, tofujem in svežimi grahovimi poganjki

 

Zdravi in okusni recepti v desetih minutahRamen z riževimi rezanci, tofujem in svežimi grahovimi poganjki

Dejstvo je, da je priprava jedi doma dobra za nas in naše denarnice. Ampak z minimalnim prostim časom je to težko izvedljivo. Če ste redni gostje kitajskih restavracij ali živite od zamrznjenih živil, berite dalje! V času, ko si na YouTubu ogledujete najboljše mačje videoposnetke, si lahko pripravite okusen in zdrav obrok, pa naj bo to zajtrk, kosilo ali večerja.

Grah je poln vitaminov A in C ter folne kisline, če ga nimate, pa uporabite špinačo.

Potrebujete:

-        1 skodelico zelenjave, lahko tudi zamrznjene,
-        1 skodelico in pol juhe iz jušne osnove,
-        ščepec soli,
-        ½ žličke sojine omake,
-        1 pest debelih riževih rezancev,
-        ¼ skodelice srednje mehkega tofuja (opranega in narezanega na kocke),
-        1 šalotko,
-        ½ čajne žličke sezamovega olja,
-        1 pest grahovih poganjkov.

Priprava:

-        Začnite z juho, ki jo kuhate v srednjem loncu.
-        Dodajte ji sol in sojino omako ter jo kuhajte približno štiri minute.
-        Medtem ko se juha kuha, pripravite in narežite tofu, narežite šalotko in grahove poganjke, pri tem pa jim odstranite težka stebla, saj se jih težko žveči in prebavi.
-        Nato vzemite pest riževih rezancev, jih z rokami prelomite na pol in postavite v srednje veliko skledo.
-        Ko je juha pripravljena, jo prelijte čez rezance.
-        Nato z vilico hitro in močno potlačite rezance v juho.
-        Dodajte tofu, šalotko in grahova stebla, po želji pa še malo sezamovega olja.

Vir: http://greatist.com/eat/10-minute-recipes?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=daily_newsletter_2015-01-06_mails_daily_1col.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x