Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Provamel

 

provamel-logo

Provamel izdelki so odličen dodatek k zdravemu načinu življenja in idealna  prehranska izbira, ki zagotavlja uravnoteženo in raznoliko prehrano. PonudbaProvamelaje tako široka in celovita, da se bodo v njej prepoznali in zadovoljstvo našli vsi, še kako zahtevni in izbrani  okusi.

Vsi izdelkiProvamel so ekološki, rastlinski in narejeni iz najboljših sestavin.

Izdelki Provamelse lahko uporabljajo za kuhanje, denimo za omake, pecivo, palačinke, ter tudi vsako drugo jed, ki si jo zamislite.
Provamel izdelki so vsestranski, imajo sijajen okus, so brez mleka in mlečnih izdelkov, imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, in imajo zelo majhen ekološki odtis.

Provamel izdelki so dobri za vas in so dobri za naš planet.

 

Provamel izdelki so primerni za različne prehrane:

provamel-izdelki1

 • vegetarijansko (vsi Provamel izdelki so 100% brez živalskih sestavin),
 • vegansko (Provamel izdelki so 100% brez živalskih sestavin),
 • brez laktoze,
 • brez mlečnih beljakovin,
 • za zniževanje holesterola v prehrani.

Dokazano je bilo, da je vključitev vsaj 25 g beljakovin soje v vaši prehrani, kot del diete z nizko vsebnostjo nasičenih maščob, lahko pomaga pri zniževanju holesterola v krvi (Joint zdravstvene trditve pobuda 2002).

 

Provamelneguje filozofijo trajnostnega razvoja in pri tem skuša v embalaži uporabiti čim več obnovljivih materialov, tako so se med drugim odločili za 100% reciklirane lončke za vse 500g Provamelyofu-je.
Provamel je zavezan prehrani na rastlinski osnovi. Mu želite sliediti?

Prehrana na rastlinski osnovi? Nič lažjega. Storite naslednje: Poskrbite, da bo najmanj dve tretjini vašega dnevnega jedilnika vsebovalo živil na rastlinski osnovi, kot so soja, oreščki, polnozrnata živila, semena itd., preostali del pa lahko dopolnite z živalskimi beljakovinami. Postanite del prehranske evolucije na področju hrane na rastlinski osnovi.

provamel-izdelki2

Soja, oreščki, polnozrnata živila, fižol in stročnice, zelenjava, sadje in semena, praktično vse, kar lahko oberemo z dreves ali pridelamo v zemlji, so živila na rastlinski osnovi. Zaužijete jih lahko v prvotni obliki ali kot eno izmed sestavin v vedno bogatejši paleti izdelkov na rastlinski osnovi iz izvrstne ponudbeProvamela.

provamel-izdelki3

Hrano na rastlinski osnovi razvrščamo v pet večjih skupin živil, ki predstavljajo osnovo za zdravo prehrano. Izbira je zares velika in raziskovanje bogate rastlinske raznovrstnosti je lahko tudi zabavno. To bi bilo na kratko vse.

Ni treba popolnoma spremeniti prehranjevalnega sloga in postati vegetarijanec. Za začetek usvojite nekaj zdravih prehranjevalnih navad. Poskusite z bolj zdravo, okolju prijaznejšo hrano na rastlinski osnovi.

Dosezite pravilno prehransko ravnovesjez več živili na rastlinski osnovi. Ni se treba izogibati vsem izdelkom živalskega izvora, poudarek naj bo na raznovrstnosti živil. Vsebinsko spremenite svoje obroke in se osredotočite na sestavine na rastlinski osnovi. Pri Provamelu so ustvarili paleto slastnih napitkov, sladic in nadomestkov za jogurt na osnovi soje, lešnikov, pire, ovsa, riža in mandljev, ki bodo podpirali vaše prizadevanje za zdravo, uravnoteženo, rastlinsko prehrano.

Izberite si nekaj iz naše bogate ponudbe slastnih izdelkov na rastlinski osnovi.

Provamel v svojih receptih pogosto živila, kot so mandlji, makadamija, soja, riž in druge hranljive rastlinske vire.

 

 

Mandlji

 

Pri Provamelu so z mandlji nadomestili mleko. Mandlje so že zdavnaj pridelovali v Mediteranu. Pri Provamelumandlje selektivno odkupujejo  iz Italije in Španije. Mandlji vsebujejo veliko kalcija in nam zagotavljajo antioksidantnivitamin E.

 

Soja

V Aziji so odkrili posebne lastnosti sojinih zrn že tisoče let nazaj. Pri Provamelu odkupujejo biološko pridelana sojina zrna od pridelovalcev iz Francije, Italije, Kitajske in Kanade. Soja zagotavlja visokokakovostne rastlinske beljakovinein blagodejno uravnoteženost maščobnih kislin z nizko vsebnostjo "slabih" nasičenih maščob. Sojina zrna so bogato hranljivi nadomestki za mlečne izdelke in so najbogatejši vir rastlinskih beljakovin.

 

Riž

Preprosto zrno resnice. Riž je na tržišču prisoten že stoletja, vendar izvira iz Kitajske. Pri Provameluodkupujejo  ekološko pridelan riž zlasti od kmetovalcev iz Italije. Ekološko pridelan riž je slastno živilo z izvrstno hranilno vrednostjo. Je okusen in hranljiv, z njim pa ne pridobivamo na teži.

 

Lešniki

Lešniki izvirajo iz Sirije. Lešniki, ki jih uporabljajo pri Provamelu rastejo malo bliže našim krajem, na kmetijskih posestvih v Italiji, po načelih trajnostnega razvoja, ki spoštujejo naš planet. Lešniki vsebujejo veliko zdravih mononasičenih maščob, prepoznamo pa jih po njihovem slastnem okusu. Ta najimenitnejši orešček je sestavni mnogih izdelkovProvamela.

provamel-izdelki7 provamel-izdelki6 provamel-izdelki4

Makadamija

Oreščke makadamija so najprej odkrili v Avstraliji. Pri Provamelu jih odkupujejo od pridelovalcev iz Kenije. Pod zeleno lupino se skriva ogromno hranljivih maslenih sestavin. Makadamija, kraljica vseh oreščkov, si zasluži posebno mesto na vaši prehrambni polici.

provamel-izdelki9 provamel-izdelki8

Pira

Sveto žitno zrno. To starodavno zrno, nasploh prvo, ki ga je človek zaužil, so najprej pridelovali na Bližnjem vzhodu tisoče let nazaj. Provamelovapira je ekološko pridelana na kmetijah v Italiji. Ta zrna so pomemben vir vlaknin. So tudi pomembna sestavina napitkov na rastlinski osnovi in pri kuhanju. Pri piri se mora tudi dejansko ločiti zrnje od plev.

 

Obstaja nešteto razlogov, zakaj je dobro jesti ekološko pridelano hrano, ki temelji na rastlinski osnovi. Pa vendar, se dejansko zavedamo vseh? Hrana na rastlinski osnovi:

 • je seveda brez živalskih maščob in vsebuje malo nasičene maščobe,
 • zagotavlja vir vlaknin,
 • ne vsebuje laktoze,
 • večina oreščkov vsebuje bistvene maščobne kisline,
 • soja je vir visokokakovostnih rastlinskih beljakovin,
 • sadje in zelenjava sta polna vitaminov in antioksidantov.

 

Alergija na gluten

Alergija na gluten, sicer znana kot trebušna bolezen, je genetsko obolenje. Enostavno povedano, občutljiva sluznica tankega črevesa ne more absorbirati glutena. Ko torej zaužijemo hrano, ki vsebuje pšenico (na primer piro ali kamut), oves, rž ali ječmen, se telo odzove negativno. Simptomi se razlikujejo, vendar lahko vključujejo črevesne tegobe, izgubo teže, trebušne bolečine, želodčne tegobe in utrujenost. Rešitev je lahko brezglutenska dieta pod nadzorom strokovnjaka za dietetiko. Alergija na gluten naj vas brez pravega razloga ne spravi v slabo voljo. Večina izdelkov Provamelne vsebuje glutena, izjema so nekateri napitki iz ovsa in pire, zato lahko še vedno uživate in si privoščite nekaj iz naše slastne ponudbe hrane.

Na embalaži izdelkov Provamel, ki ne vsebujejo glutena, je odtisnjen logotip z oznako "brez glutena", tako da boste vedeli, kateri izdelki so 100-odstotno brez glutena.

provamel-izdelki19 provamel-izdelki23 provamel-izdelki22 provamel-izdelki20 provamel-izdelki21

Laktozna intoleranca

Laktozna intoleranca pomeni nezmožnost prebavljanja naravno nastajajočega sladkorja, imenovanega laktoza, ki ga običajno najdemo v vsakem mleku živalskega izvora in v skoraj vseh mlečnih izdelkih, kot so sir, smetana in jogurt. Tudi zaužitje majhnih količin lahko povzroči bolečine v trebuhu, napihnjenost, krče, napenjanje in drisko, ker imajo na laktozo intolerantni ljudje premalo encima, imenovanega laktaza, ki prebavlja laktozo. Če imate kakšnega od teh simptomov, to morda pomeni, da laktoze ne morete prebavljati pravilno.

provamel-izdelki15

Vsakomur, ki meni, da je morda intoleranten na laktozo, strokovnjaki priporočajo umik hrane, ki vsebuje laktozo, iz njihovega jedilnika. Če ste na dieti brez laktoze več kot nekaj tednov, se posvetujete s strokovnjakom za dietetiko. Ta lahko preveri, ali prejemate vsa potrebna hranila. Ko je trebušček pozdravljen, lahko postopoma spet uživamo majhne količine laktoze, vendar pri tem vedno preverimo, kako se trebuh odziva. Provamel izdelki ne vsebujejo laktoze.

provamel-izdelki14 provamel-izdelki13 provamel-izdelki12

 

Alergija na kravje mleko

Nekateri izmed nas so alergični na kravje mleko, alergija pa najpogosteje prizadene otroke, ki ki jo običajno prerastejo, ko dopolnijo tri leta. Beljakovinev mleku so tiste, ki povzročajo težave. Obrambni mehanizem telesa se odzove vsakič, ko absorbiramo beljakovine – čeprav je snov sama po sebi neškodljiva. Tako kot pri drugih alergijah, lahko že majhna količina povzroči alergično reakcijo. Simptomi se razlikujejo od posameznika do posameznika, in sicer v razponu od črevesnih krčev, bruhanja in driske do težav v dihalnem traktu in s kožo. V redkih primerih je lahko

provamel-izdelki10provamel-izdelki11

reakcija bolj resna in povzroči anafilaksijo. Če ste alergični na kravje mleko, strokovnjaki priporočajo umik vseh beljakovin kravjega mleka z vašega jedilnika. Rešitev so izdelki Provamel. Noben Provamelizdelek ne vsebuje beljakovin kravjega mleka. Ker naša filozofija prehranjevanja temelji na rastlinski osnovi in izključuje mlečne sestavine, so za take primere izdelki Provamel idealni.

 

Produkcijski proces Provamela varuje okolje

Od leta 2010 dalje je naš produkcijski proces CO²-nevtralen zaradi:

 • prihrankov pri energiji,
 • nadomestitve fosilnih goriv z zeleno energijo,
 • vlaganja v eksterne projekte za zniževanje izpustov CO².

 

Sojina zrna, ki jih uporablja Provamel, prevažajo po cestah ali z vlakom – po najkrajši poti do proizvodnega obrata. Sojina zrna prevažajo iz Kanade in Kitajske po morju, kar občutno zmanjšuje izpuste CO².

 

Zmanjšajte svoj okoljski odtis. Za začetek je zmanjšanje porabe mesa najboljši način, da to dosežete. Zakaj bi delali nepotrebne ovinke in hranili živali z rastlinami, da bi potem dobili beljakovine iz mesa? Zakaj ne bi sami pridobili beljakovin iz hrane na rastlinski osnovi? Zdrava, ekološko prijazna in trajnostna hrana je po zaslugi Provamelaslastna in hkrati lahka!

 

Provamel dobro pozna sojina zrna, ki jih uporablja v proizvodnji, saj raje poslujez malimi pridelovalci soje, kot pa da bi odkupovali sojina zrna na svetovnem trgu. Poslovni odnosi so Provamelaimajo podlago v trajnostnem razvoju in spoštovanju poslovnih partnerjev. Pri Provamelu se prizadevajo, da da bi kmetovalcem pomagali ublažiti posledice raznih ekonomskih pritiskov na svetovnem trgu z močno konkurenco. Pridelovalcem to omogoča dolgoročno varnejše in stabilnejše poslovanje, Provamelupa zagotavlja dostop do najboljših ekoloških kmetijskih pridelkov. Provamel je s pridelovalci povezan v  dolgoročno sodelovanje.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x