Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Prosena kaša po mediteransko

Recept je zgolj za eno osebo… Po potrebi količine povečaj.

Potrebuješ:

  • 75 g prosene kaše
  • suh origano
  • suho baziliko
  • sol in poper
  • veliko pest mlade špinače, drobno sesekljane
  • manjši strok česna, drobno sesekljanega
  • nekaj nasekljane mlade čebulice
  • feta sir
  • nekaj temnih oliv
  • limonino oljčno olje*

*ali zgolj običajno olivno olje ter nekaj kapljic limoninega soka

Postopek:

V kuhinjsko cedilo stresi proseno kašo in jo pod tekočo vročo vodo večkrat dobro speri.* Nato jo pretresi v kozico z vodo in kuhaj toliko časa, da postane mehka.** Med kuhanjem dodaj zajeten ščepec suhih zelišč, malo soli in mletega črnega popra. Kuhano odstavi in pusti pokrito da ostane topla.

V ponvi na olju nekaj minut duši špinačo s česnom in mlado čebulico. Odstavi s štedilnika. Kuhani špinači dodaj kašo, nekaj kapljic limoninega olja (ali olja in limone), feta sir ter olive.

*proso je potrebo večkrat sparti zato, da kaša pozneje ne greni. Po želji lahko odliješ tudi prvo zavreto vodo in jo nadomestiš s svežo. Načeloma velja, da dokler se voda med spiranjem kaše peni, le-ta še vedno vsebuje saponine, snovi, zaradi katerih greni.

**proseno kašo lahko skuhaš povsem do mehkega ali še malce na zob. Medtem ko imam sicer osebno raje ‘al dente’, pa mi je proso okusnejše, če je res dobro pokuhano. Tokrat sem ga za moj okus kuhala malo premalo časa, saj bi bila do mehkega kuhana kaša zagotovo boljša izbira.

 

Priloga je zelo preprosta in res nekoliko drugačne okusa od tistega, kar smo vajeni sicer. Je rahlo grenka in zaradi fete precej slana, kar mi je po dopoldanskem napadu na sladkarije zelo ustrezalo ? Se pa odlično poda tako k ribjim filejem, kot mesnim jedem. Konec koncev bi na vrh prosene kaše lahko položila tudi par mehko kuhanih ali na oko pečenih jajc. Še rahlo tekoči rumenjaki bi vse skupaj prav lepo zaokrožili.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat & Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x