×
Prijavni obrazec
×
Registracija
Podatki profila
Prijavni podatki
ali prijava
Opis
Piro lahko uporabljamo na zelo različne načine, odvisno od naše iznajdljivosti in kuharskih sposobnosti. Uporabna so cela zrna, kalčki, zrna, obrušena v kašo, stisnjena v kosmiče, zmleta v moko (belo in polnovredno) in zdrob. Uporabljajo jo za predelavo v slad. Pražena zrna so dober nadomestek za kavo. Moka je zelo uporabna za pripravo raznovrstnih peciv in kruha. Po starih recepturah se v sodobni kuhinji uporablja za pripravo juh in enolončnic. Kosmiče in zdrob lahko uporabljamo tudi za zgoščevanje juh in omak. Pira kot kavni nadomestek pa je prijetnega osvežujočega okusa in blagodejno deluje na prebavRecepti

Slani kvinojini kolački v dveh različnih okusih
Osnova za 12 manjših muffinov: * 60 g surove kvinoje (kar pride približno 230g kuhane) * 60 g skute * 3 jajca Najprej pripravi osnovo. V slani vodi skuhaj kvinojo. Po [..]
Mogoče vas zanimajo naslednji izdelki
-
Bulgur* 500g Ecor
2,79 €