Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Več ogledov

Kaša* ajdova 400 g Pegan

Dobavljivost: Na zalogi (1-4 dni)

Hiter pregled

Kaša ajdova iz preverjene EKOloške pridelave.
  • Izdelek je veganski.
6,31 €

Opis

Kaša ajdova, kaljena

Ajda je pravo superživilo, tako po hranilni, kot tudi po uporabni vrednosti. Je nepogrešljiva v vegetarijanski prehrani. Bogata je z esencialnimi aminokislinami, vitamini, minerali in flavonoidi, ki delujejo kot antioksidanti. Vsebuje malo maščob, od tega predvsem kakovostne nenasičene maščobne kisline. Je vir vlaknin, ki so nujno potrebne za urejeno prebavo in da dolg občutek sitosti.

Ajda ni žito in ne vsebuje glutena, zato je v prehrani odlično nadomestilo žitaricam in je primerna tudi za ljudi, občutljive na gluten.

POSEBNOST: Ajdova kaša s kaljenjem in sušenjem postane nežno hrustljava in je odlična tudi brez kuhanja. Preizkusite jo kot zdrav jutranji misli ali v presni kuhinji.

Ali ste vedeli ...

Poznamo dva načina luščenja ajdove kaše – toplega in hladnega. Toplo luščena ajda je delno kuhana, zrna niso več sposobna kaliti in prehransko je osiromašena. Hladno luščena ajda je kaljiva in tako prehransko precej bogatejša. V nasprotju s toplo luščenimi zrni, ki so rjava, hladno luščeno ajdovo kašo prepoznamo po zelenkasti barvi.

Zakaj kaljeno?

Semena med kaljenjem dobesedno »oživijo«, z njimi pa oživi tudi prava zakladnica pomembnih hranil, ki so bila prej zakoreninjena globoko pod trdnim ovojem semena in zato telesu težko dostopna. Vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov se s kaljenjem bistveno poveča, telo pa jih lažje absorbira. V semenu se poveča tudi delovanje encimov, ki spodbudijo našo presnovo.

Sestavine: kaljena semena ajde* (*Iz kontrolirane ekološke pridelave.)

Ajdova kaša je s kaljenjem in nežnim sušenjem postala prijetno hrustljava in krhka ter je odlična tudi brez kuhanja.

Način uporabe: Brez kuhanja: kot jutranji misli, za energijske plošcice, kot posip za solate ali dno presnih tort. S kuhanjem: za razne enolončnice in kaše ali kot priloga jedem. Kuhamo jo brez predhodnega namakanja 10 do 15 minut.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

energijska vrednost 1445,24 kJ / 345,75 kcal

beljakovine 10,83 g

ogljikovi hidrati 70,05 g

od tega sladkorji 2,81 g

maščobe 2,47 g

od tega nasičene maščobe 0 g

prehranske vlaknine 14,73 g

sol 0,23 g

Recepti

Presni piškoti (vegansko, presno, brez glutena)

14. 01. 2016

Sestavine za 10 piškotov Testo: 1 skodelica presne kaljene in posušene ajdove kaše 1½ skodelice posušenega nastrganega kokosa ½ skodelice zmletih lanenih semen ¾ skodelice mehkih in [..]

Jagodni sladoled s kakavovo oblogo (vegansko, presno, brez glutena)

14. 01. 2016

Sestavine za 4 osebe  Sladoled: ¾ skodelice kokosove vode ¼ skodelice limetinega soka 1 žlica limetine lupinice 4 skodelice svežega kokosovega mesa (ali 4 skodelice surovih indijskih [..]

Čokoladna pesina juhica z bučo in datlji

29. 09. 2015

Sestavine za 2 juhi: 100g rdeče pese 150g buče (hokkaido ali maslenke) 40g ajdove kaše 2 žlici riževega zdroba 8 dcl vode 1 dcl rastlinske smetane (npr. riževe ali ovsene) 1 zvrhana [..]

Presne čokoladne kocke s poprovo meto (veganski recept)

19. 08. 2015

  Sestavine Testo: 1 skodelica presnih mandljev cuprawalmonds 1 skodelica medjool datljev 1 žlica presnega kakava v prahu Nadev poprove mete: 1 skodelica indijskih oreščkov 1/2 [..]

Mogoče vas zanimajo naslednji izdelki

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x