Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Olje* oljčno hladno stiskanje 1l Dennree

Dobavljivost: Na zalogi (1-4 dni)

Hiter pregled

BIO HLADNOSTISKANO EXTRADEVIŠKO OLJČNO OLJE
  • Izdelek je veganski.
9,99 €

Opis

Hladno stiskano ekstradeviško oljčno olje. Olivno olje je nepogrešljivo živilo v mediteranski kuhinji, saj se dobro poda z ekološko pridelano svežo zelenjavo. Tudi ob toplotni obdelavi (pečenje, cvrtje) obdrži svojo maščobno strukturo in pozitivne učinke. Ker pa to ne velja tudi za ostale sestavine (večja ko je toplota, več vitaminov in antioksidantov hrana izgubi), ga je bolje uživati z ekološko pridelano hrano, ki je bila pripravljena pri manjših temperaturah. Hrani lahko dodamo le nekaj kapljic ekološko pridelanega olivnega olja in jo tako obogatimo z antioksidanti in zdravimi maščobami. Žlica olivnega olja sicer vsebuje okoli 120 kalorij.

Recepti

Solata iz rezancev sladkega krompirja s pikantno limetino-arašidovo omako

30. 07. 2018

  Sestavine (za dve osebi): surovi rezanci iz enega velikega sladkega krompirja 425 g skuhane čičerike (lahko je iz konzerve) 1 jedilna žlica kokosovega olja sol in poper Za omako [..]

Cvetačni pire

20. 06. 2018

Peganski recepti   Sestavine: 1 drobno nasekljana cvetača (približno 800 g) 1 na tanke rezine narezana čebula 1 strt strok česna 1 jedilna žlica oljčnega olja sol in poper Post [..]

Bučni rezanci s škampi

20. 06. 2018

  Peganski recepti   Sestavine (za štiri osebe): 2 jedilni žlici oljčnega olja 450 g svežih, oluščenih in očiščenih škampov 1 jedilna žlica nasekljanega česna ¼ čaj [..]

Pica iz ajdove kaše z špinačno grahovim pestom, kozjim sirom in artičokami

8. 05. 2018

Katja, ki vodi blog Cook Eat & Smile, je to pico naredila le zase. Če jo želiš s kom deliti, količine ustrezno povečaj. Najprej pa recept za pesto… Potrebuješ: 100 g zamrznjene [..]

Veganski praznični kebabi

20. 12. 2016

Sestavine (za 5 oseb): Limonina marinada: 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja, 2 jedilni žlici sveže iztisnjenega limoninega soka, 1 čajna žlička naribane limonine lupin [..]

Pica s čičerikino moko

15. 10. 2015

  Čas priprave: 60min, peka 12-15min Energijska vrednost: 479kcal/osebo (9.9g M, 66.6g OH, 24.1g B) Sestavine za testo (za 4 osebe): 200 g pirina moka 200g čičerikina moka Ščepec rj [..]

Mediteranski piknik sendvič

18. 08. 2015

Zdrav obrok iz sveže zelenjave na poti Sendviči, ki  so idealni za potovanje, malico ali za kakršnokoli priložnost, ko želite uživati v nežnih in prijetnih okusih mediteranske zelen [..]

Špageti s šampinjoni, špinačo, lečo in feto

18. 08. 2015

  Za eno osebo sem potrebovala: * 70 g špagetov (iz rjavega riža) * 20 g leče * približno deset srednje velikih rjavih šampinjonov * nekaj na soncu sušenih rezinic paradižnika * [..]

Slani kvinojini kolački v dveh različnih okusih

18. 08. 2015

  Osnova za 12 manjših muffinov:   * 60 g surove kvinoje (kar pride približno 230g kuhane) * 60 g skute * 3 jajca   Najprej pripravi osnovo. V slani vodi skuhaj kvinojo. Po [..]

Kvinoja pečena caprese

18. 08. 2015

    Za pripravo  4-6 obrokov Sestavine: • 1 ¼ skodelice nekuhane kvinoje, potrebno sprati in odcediti • 2 skodelici češnjevih paradižnikov, potrebno prepoloviti (v recept [..]

Lečin ragu s korenčkovim pirejem

18. 08. 2015

  Koliko oseb: 2 * od 10. meseca dalje * z mlečnimi izdelki * brez glutena * nemesno * brez jajc Čas za pripravo: 10 min Čas kuhanja: 20 min Celoten čas: 30 min Sestavine: KROMPIR, [..]

Kvinojina solata na žaru

18. 08. 2015

  Sestavine Omaka: · 1/4 skodelice kakovostnega olivnega olja · 1 limona (naribana lupinica in sok) · 3–4 poprova zrna · ščepec soli · 1 čajna žlička belega balzamičnega ki [..]

Humus iz pečene cvetače

18. 08. 2015

  za 4-6 oseb Priprava : 10 minut Pečenja: 40 minut Celotni čas priprave: 50 minut Cvetača je manj kaloričen nadomestek za čičeriko. Sestavine: 1 srednje velika glava cvetače, [..]

Hitra mehiška juha

18. 08. 2015

    Sestavine (za 6–8 oseb):     2 čajni žlički olivnega olja     2 stroka česna     1 nasekljana čebula     1 poblano paprika, nasekljana na kocke     2 jalapeno [..]

Enchilada z avokadom in črnim fižolom

18. 08. 2015

Čas priprave: 10 minut Čas kuhanja: 30 minut Sestavine (za 4 osebe):        koruzne tortilje (približno 10)        1 1/2 skodelice (425 g) črnega fižola        110 g nasek [..]

Čebulne rožice

18. 08. 2015

  Te prelepe čebulne rožice so okusna in estetska priloga, njihova priprava pa je povsem enostavna.   Potrebujete (za 4 osebe): 4 majhne (rdeče) čebule 45 ml olivnega olja 30 [..]

Veganski humus s popečenimi pinjolami

18. 08. 2015

  Če se želite malce igrati z okusi, lahko poskusite tudi z drugo zelenjavo, recimo bučke ali artičoke. Lahko eksperimentirate tudi z različnimi vrstami fižola. Hiter nasvet: Neka [..]

Veganska sirova omaka

18. 08. 2015

Ta okusna kremasta omaka se odlično poda k brokoliju, krompirju ali cvetači, pravzaprav skoraj k vsaki zelenjavi. Je brez transmaščob, holesterola, laktoze, kazeina, soje in glutena, h [..]

Tofu Wellington

18. 08. 2015

  Recept za zdravo vegansko specialiteto, s katero boste dokazali mojstrstvo v kuhinji Sestavine: Testo: 200 g bio črne pirine moke pol žličke morske soli žlica bio sončničnega ol [..]

Solata iz kvinoje in rdeče pese

18. 08. 2015

  Ognjemet zdravja v vašem krožniku Sestavine: 3-4 manjše bio rdeče pese 3 skodelice kuhane biokvinoje 2 žlici bio olivnega olja 1 žlica bioumeboshi kisa 1 žlica bio riževega [..]

Kostanjev kolač - Castagnaccio

18. 08. 2015

  Recept za slaven italijanski kostanjev kolač Sladek italijanski kostanjev kolač je znan že iz časov, ko so ga pred mnogimi stoletji na pot nosili vojaki Rimskega imperija. Recept [..]

Mogoče vas zanimajo naslednji izdelki

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x