Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presne tortice z robidovo kremo

Sestavine:

Za dno…

35 g mandljev
30 g bučnic
20 g konopljinih semen (oluščenih)
ščepec soli
ščepec cimeta
3 datlji (namočeni, da se primerno zmehčajo)
nekaj kapljic javorjevega sirupa (oz. po potrebi)

Za kremo…

125 g robid
60 g indijskih oreščkov, namočenih za nekaj ur (lahko tudi čez noč)
1 JŽ limetinega soka
1 JŽ nastrgane limetine lupinice
30 ml javorjevega sirupa
1/2 čž prave burbonske vanilije v prahu
50 g kokosovega masla (recept nekaj vrstic višje)
1 – 2 čž kokosovega olja

Za okras…

robide
nastrgana limetina lupinica

druge možnosti (kokos, kakavova zrna, konopljina semena, nasekljane bučnice, mandljevi lističi, sveža meta)

Postopek:

Dno…

Grobo zmiksaj mandlje in bučnice. Nato dodaj konopljina semena, odcejene in grobo sesekljane datlje, sol in cimet in ponovno premiksaj. Zmes se more med prsti zlepiti skupaj, če se ne, dodaj še malce javorjevega sirupa in ponovno premiksaj.

Z zmesjo napolni modelčka za mini pite (ali enega večjega ali manjše – beri spodaj). Zmes dobro pritisno d dno in rob modelčka (lahko si pomagaš z dnom kozarca) in jih  postavi v hladilnik.

Krema…

Za kremo nad soparo stopi kokosovo olje ter kokosovo maslo.

V miksarčku na hitro zblendaj namočene, spaknjene ter dobro odcejene indijske oreške. Dodaj robide, limetin sok in lupinico, javorjev sirup in vanilijo ter zmiksaj do gladkega. Počasi dodaja mešanico kokosovega masla in olja ter vse skupaj zmiksaj v gladko vijolično kremo. Razporedi jo med modelčke (če krema ostane pa nekaj vrstic višje).

S kremo napolni modelčke ter postavi v zamrzovalnik da se strdi.

Postrežba…

Preden tortice postrežeš jih rahlo odtali, a serviraj hladne!! Ker ne vsebujejo veliko koskosovega olja, ki se z zamrzovanjem močno strdi, za taljenje ne bo potrebno veliko časa. Previdno odstrani snemljiv obok modelčkov (ali si pomagaj s folijo – beri zgoraj) konec koncev pa poljubno okrašeno sladico lahko postrežeš kar v modelčku.

Če jih odtališ preveč, jih hrani v hladilniku. To sem naredila tudi sama. Prva tortica (ta, na fotografij) je bila že kar malce preveč odtaljena (zaradi vročine in fotkanja ? ), tista, ki sem jo do večera hranila v hladilniku, je bila naravnost popolna.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x