Sestavine so za približno 12 koščkov…
Za osnovo potrebujemo:
- cenejša verzija - 50 g ovsenih kosmičev (ali pirinih ali ajdovih)
- 25 g madljev
- 50 g kokosove moke (drobnih kosmičev)
- 75 g suhih fig (ali drugega suhega sadja: datljev, sliv, rozin…)
- 45 g stopljenega kokosovega olja
- ščep soli
Za kremo potrebujemo:
- dve dobro zreli manjši banani (200g)
- 65 g zamrznjenih malin (v sezoni lahko uporabiš sveže)
- 25 g kokosove moke (drobnih kosmičev)
- nastrgana lupinica polovice bio limone
- sok polovice limone
- ščep prave burbonske vanilije v prahu*
- 25 g stopljenega kokosovega olja
- 20 g javorjevega sirupa (ali agave ali medu…)
Za topping potrebujemo:
- žlico mandljevih lističev (lahko jih nadomestiš s kokosom)
- nekaj zamrznjenih malin
- žličko kakavovih zrn
* prava mleta burbonska vanilija je prah temno rjave barve in ne vsebuje dodanega sladkorja. Vanilijev prah lahko nadomestiš s strokom vanilije (prerežeš ga in iz njega podrzaš semena), tekočo pravo vanilijo…
Recept objavljamo v sodelovanju z blogom cookeatandsmile.com.