Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Predavanje: 3 dejstva, ki jih morate vedeti, preden se odločite za nakup prehranskih dodatkov: Šiška, 24.4.2019

Predavanje bo v trgovini Kalček Šiška, Celovška cesta 268, Ljubljana
v sredo 24.4. ob 17.30 uri

Predavateljica: Tamara Novak, ki je ustanoviteljica in vodja Terapevtskega centra Tamara in že 14 let razvija sistem za optimalno dobro počutje v duhu celostne obravnave človeka.

Glavne prioritete, ki jih zagovarja pri svojem delu je visok nivo strokovnosti, učinkovitost in prijaznost.

Pri izobraževanju jo vedno vodi želja po izboljšanju efektivnosti, zato se vedno uči od najboljših na njihovem področju. Tako je sodelovala z dr. Petrom Papugo (doktor uradne in kitajske medicine), dr. Li Furujem (doktor kitajske medicine), mag. Miranom Pibernikom (reintegracijski terapevt), MSc Željko Radmanovič (osteopat), Ari-Pekka Lindberg (Finska, Anatomy Trains), Feldenkrais Institiut (Dunaj, Feldenkreis metoda), Robert Bevc (Saolcenter, mineralogram, DNK testi, prehrana, prehranska dopolnila), NTA - Nutritional Therapy Association (Nutrituional Therapy - celostni pristop za balansiranje pomanjkljivosti hranil v telesu s prehrano, ki upošteva bio-individualnost in naravno inteligenco človeškega organizma)  idr.

Sodeluje z raznimi zasebnimi fizioterapevti, medicinskimi centri in športnimi centri, kjer je pomagala že več tisoč ljudem.

Danes je način življenja precej drugačen, kot so ga živeli naši dedje in naše babice. Imamo drugačne službe, drugače preživljamo prosti čas, spremenila se je prehrana, spremenilo se je okolje v katerem živimo.
Skupaj, z vsemi spremembami, ki jih je prinesel sodoben svet, so prišle tudi nove oblike izzivov za naše zdravje in dobro počutje.

Zato ni danes nič nenavadnega, če se odločimo poskrbeti za svoje zdravje in dobro počutje z dodajanjem različnih hranil. Preden pa se odločimo za nakup prehranskih dopolnil, pa je pametno, da se ustrezno informiramo.

Ker je danes v poplavi informacij včasih težko ločiti zrno od plevela, organiziramo za vas brezplačno predavanje, kjer boste dobili uporabne informacije iz ozadja industrije prehranskih dodatkov, ki vam bodo v pomoč pri nakupu prehranskih dopolnil.

Spodaj vam predstavljamo nekaj zanimivosti, o katerih boste lahko izvedeli več na samem predavanju.

NARAVNO NE POMENI NUJNO NARAVNO

Prva stvar na katero bomo naleteli pri nakupu prehranskih dopolnil, je ogromna ponudba. Izdelki se med seboj razlikujejo po ceni, kakovosti, izvoru, ipd.

Zakaj je dobro, da posvetite malo časa raziskovanju, preden se odločite za nek izdelek?

Na etiketah prehranskih dopolnil so različne informacije, ki nas lahko ob ob nezadostnem poznavanju zmedejo ali pa pomenijo drugače, kot si mislimo.

Kako se temu izognemo?

Ena izmed možnosti, ki jo imamo, je, da poznamo proizvajalca.

Če poznamo proizvajalca, njegovo vizijo, spremljamo njegov način dela, nivo strokovnosti, smo lahko precej sigurni, da njihovi izdelki držijo nivo kvalitete, ki jo obljubljajo.

Na predavanju bomo na praktičnem primeru pogledali kako ločiti (organske) vitamine od laboratorijskih, kako si na hitro pomagati, kadar nimamo časa raziskovati, pokazali vam bomo tudi primere in podjetja, ki jim mi zaupamo že vrsto let.

ODVISNI SMO OD METABOLIZMA

Ko enkrat kupimo prehransko dopolnilo in ga jemljemo, ponavadi pričakujemo nek učinek. Zelo redko kdaj pa pomislimo, da je učinek dopolnila odvisen od tega koliko hranil se dejansko absorbira v krvni obtok ter koliko teh hranil bodo celice dejansko izkoristile in uporabile.

Naš metabolizem je pogojen z genskimi predispozicijami in s tem koliko dobro se počutimo oz koliko smo zdravi. Bolje kot smo, boljši je naš metabolizem in s tem tudi naša sposobnost absorbcije in izkoristka hranil.

Ker ponavadi posežemo po prehranskih dopolnilih ravno v obdobju, kadar se ne počutimo najbolje, to pomeni, da je takrat naš metabolizem bolj slab, je zelo pomembno, da dodatno poskrbimo za čim višjo absorbcijo in izkoristek. To lahko naredimo z dodajanjem ali prebavnih encimov ali probiotikov, ki izboljšajo naš metabolizem. Lahko pa se popolnoma izognemo metabolizmu in dodajamo hranila s posebnimi spreji, neposredno v krvni obtok.

Kako dvignemo metabolizem s prebavnimi encimi in dobrimi bakterijami, kako deluje dovajanje sprejev neposredno v krvni obtok in kako lahko ustvarimo zaloge hranil v telesu, boste izvedeli na predavanju.

KATERE PREHRANSKE DODATKE SPLOH POTREBUJEM?

Marsikdaj si kupimo prehranske dodatke na pamet, po občutku, ker smo nekje nekaj prebrali, ker nam je nekdo nekaj rekel ipd. Velikokrat preizkušamo različne izdelke in testiramo kako delujejo na nas.

Kadar se odločamo o nakupu prehranskih dopolnil, bodisi ker želimo preventivno poskrbeti zase, bodisi ker želimo nekaj izboljšati (imunski sistem, energija, prebava, spomin, kurjenje maščob, športno učinkovitost ipd.) ne potrebujete več preizkušati na pamet, ampak lahko testirate katerih hranil vam manjka. S testiranjem katerih hranil vam manjka, boste dosegli jasen vpogled v stanje vašega telesa in se tako lažje, predvsem pa učinkoviteje odločili za primeren pristop, ki vodi do izboljšanega počutja.

Rezultati, ki jih dosežete na ta način, so popolnoma drugačni, kot če na pamet ugotavljate kaj se dogaja v vas.

Nekateri resni testi, ki jih imate na voljo so:

mineralna analiza las (v primerjavi s krvno anlizo, kjer vidimo trenutno stanje telesa, se tukaj skenirajo celice vašega lasu - tako dobite povprečno stanje vašega telesa za zadnje pol leta)

DNK testi (testirate genske predispozicije, ki ste jih podedovali od prednikov - za šport, lepoto, presnovo, bolezni, geni za debelost, staranje ipd.)

Na predavanju bodo testi podrobneje predstavljeni.

Prijave sprejemamo na: info@kalcek.si

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x