Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Pražena veganska kvinoja

veganska-kvinoja-pecena

Sestavine (za 2 osebi):

Česnov brokoli:

  • 2 skodelici brokolija,
  • 2 čajni žlički oljčnega ali repičnega olja,
  • 2 stroka česna (sesekljana),
  • majhen ščepec soli,
  • črni poper.

Pražena Sriracha in čičerika s sojino omako:

  • 1½ skodelice kuhane čičerike,
  • 1 čajna žlička oljčnega ali repičnega olja,
  • 2 čajni žlički omake Sriracha,
  • 2 čajni žlički sojine omake.

Pražen sladki krompir:

  • 1 majhen sladki krompir,
  • 1 čajna žlička oljčnega ali repičnega olja,
  • 1 čajna žlička curryja v prahu,
  • 1 čajna žlička omake Sriracha,
  • majhen ščepec soli.

Kvinoja:

  • ¾ skodelice suhe kvinoje,
  • 1½ skodelice zelenjavne juhe.

Ohrovt s čilijem in limeto:

  • 2 skodelici kodrolistnega ohrovta brez stebel (narezanega),
  • 1 čajna žlička kokosovega ali repičnega olja,
  • sok ¼ limete,
  • ½ čajne žličke čilija v prahu,
  • majhen ščepec soli,
  • majhen ščepec popra.

Po želji še:

  • limeta,
  • avokado,
  • humus,
  • grobo mleta paprika,
  • »guacamole«.

Postopek priprave

Praženje

Pečico ogrejte na 200 °C in pekač obložite s papirjem za peko. Nato pripravite zelenjavo: brokoli narežite na srednje velike cvetke, narežite ohrovt, zdrgnite krompir in ga narežite na približno 0,5 cm široke kolobarje.

Brokolijeve cvetke začinite z oljem, česnom, soljo in poprom – bodite pozorni, da začinite celotno površino, tudi vrhove cvetkov. Položite jih na pekač.

V isti posodi, v kateri ste začinili brokoli, zmešajte čičeriko, olje, omako Sriracha in sojino omako. Čičeriko položite na pekač ob brokoli.

V isti posodi zmešajte še olje, curry v prahu, sol in omako Sriracha ter z mešanico začinite rezine krompirja. Tudi tega položite na pekač, na preostalo tretjino površine.

Pecite 10 minut, nato brokoli in krompir obrnite, čičeriko pa premešajte, da bodo enakomerno pečeni. Pecite še 8–12 minut.

Kvinoja

Kvinojo najprej sperite pod vodo in odcedite. Skupaj z juho jo v manjši posodi zavrite, nato naj se na srednjem ognju pokrito kuha približno 15 minut. Ko je kvinoja skuhana, jo premešajte in dajte na stran.

Ohrovt

Medtem ko kvinoja rahlo vre, ostale sestavine pa se pražijo, na večji ponvi segrejte žličko olja. Dodajte ohrovt in kuhajte približno 5 minut oziroma dokler se ne zmehča. Solite, dodajte čili v prahu in limetin sok. Premešajte in kuhajte še dodatne 2–3 minute.

Serviranje

V vsako posodico za serviranje dajte ½–1 skodelico kvinoje in nato še ½ brokolija, ½ čičerike, ½ ohrovta in ½ rezin sladkega krompirja. Po želji sestavine premešajte ali pa jih uživajte ločeno.

 

Prirejeno po:

http://www.mindbodygreen.com/0-21685/11-quinoa-bowls-that-make-it-easy-and-delicious-to-eat-clean.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x