Iščete okusen, hiter in zdrav obrok?
Poskusite fantastično ocvrto rižoto s tofujem in svežo zelenjavo!
Ta recept je kot nalašč za vse, ki želite nekaj lahkega, a polnega okusa.
Tofu doda beljakovinsko moč, medtem ko pisana zelenjava zagotavlja veliko hranilnih snovi.
Recept by: Gašper kuha!
Priprava
Jasminov riž:
- 1Pred kuhanjem, jasminov riž dobro operi.
- 2V posodo za kuhanje dodaj jasminov riž, sol in vodo. Premešaj, zavri in kuhaj po navodilih, navedenih na embalaži. Kuhan riž pokrij s pokrovko in postavi na stran.
Umešan tofu:
- 1V ponev dodaj olje in ga segrej. Tofu razdrobi kar naravnost v ponev, nato pa ga praži okoli 2 minuti.
- 2Nato dodaj kurkumo, črno sol, poper in vodo.
- 3Vse skupaj dobro prepraži, nato pa ponev postavi na stran.
Pražen riž:
- 1V ponev dodaj sezamovo olje in ga segrej.
- 2Dodaj šalotko, beli del mlade čebule, korenje, grah, sojino omako in vse skupaj praži nekaj minut.
- 3Nato dodaj kuhan jasminov riž in prepraži.
- 4Na koncu pa še dodaj umešan tofu, zeleni del mlade čebule, ingver v prahu in vse skupaj dobro prepraži.
- 5Seviraj še toplo.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili