Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

POLETNA SOLATA Z BREZGLUTENSKIM NAAN KRUHOM

Kakšna čudovita osvežitev!

Poletna solata idealna za poletne dni !!!

Osvežite se z lahkotno in hladno solato, ki vsebuje vse sestavine, zaradi katerih smo v formi. Polna je beljakovin, vitaminov in ogljikovih hidratov.

In lahko jo postrežete kot glavno jed z okusnim naan kruhom brez glutena z jogurtom.

Recept za kruhke:

100 ml tople vode

1 vrečka kvasa

1 čajna žlička sladkorja (demerara)

Zmešamo in počakamo približno 10 minut, da se kvas “napeni”.

450 – 550 g brezglutenske moke

230 g sojinega jogurta

30 g stopljenega veganskega masla

1 čajna žlička česna v prahu (opcijsko)

1 čajna žlička peteršilja v prahu (opcijsko)

Himalajska sol

Priprava:

Pregnetemo in vzhajamo 1 uro na toplem. V kolikor imamo kruhomat, ki omogoča pripravo kvašenega testa, lahko testo pripravimo tudi v kruhomatu. Sicer segrejemo pečico na 40 stopinj Celzija, jo pripremo in testo vzhajamo v ugasnjeni pečici. V poletni vročini ga lahko vzhajamo tudi na pultu.

Testo razdelimo na 8-10 delov in razvaljamo na tanko. Kolikor pri brezglutenskem testu gre. Valjamo počasi, v različne smeri.

Ponev segrejemo in namastimo z olivnim olje. Kruhke pečemo na obeh straneh. Ko se začnejo delati žepi zraka obrnemo.

Recept za solato:

1 avokado

400 g mešanega paradižnika

480 g neto kuhane čičerike

1 -2 veliki kumara

Cca. 5 rdečih šalotk

Priprava:

Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke in nežno premešamo, da paradižniki ne razpadejo. Količino paradižnika, kumar in avokada lahko tudi spremenimo. V solato super paše tudi mlada čebula. Nujno ohladimo.

Recept za preliv za kruhke:

Kruhke lahko premažemo z mešanico stopljenega veganskega masla, sveže stisnjenega česna in svežega peteršilja. Super v mešanico paše tudi sveža bazilika.

Preliv za solato:

Šop svežega peteršilja

0.75 dcl olivnega olja

0.75 dcl limoninega soka

Himalajska sol

Poper

1 strok česna

Priprava:

Strok česna stisnemo in zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Opcijsko lahko v preliv zamešamo tudi narezano baziliko.

Potrebujete še en zavoj veganske fete. Ko je solata pripravljena jo nadrobimo v solato in še enkrat nežno zmešamo. Jaz sem uporabila vegansko feto Violife.

Solata je najboljša, če je res dobro ohlajena, vključno s prelivom, kruhki pa so sveže pečeni. Brezglutenski kruh ni tako elastičen kot glutenski in lahko postane ko se ohladi trd ali pa drobljiv.

Recept: Anja Geč

Vaš Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x