Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Piščanec s posušenim paradižnikom, špinačo in kozjim sirom

 

Sestavine:

  • piščančje prsi z odstranjeno maščobo
  • sveže zmleti črni poper
  • limonina lupinica
  • morska sol
  • posušen rožmarin
  • kokosovo olje
  • 1 jedilna žlica sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa

Za omako:

  • ¼ skodelice na soncu posušenih paradižnikov (suhih, ne tistih v olju)
  • ⅓ skodelice jabolčnega kisa
  • 3 jedilne žlice limoninega soka
  • sveže zmleti črni poper
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 4 skodelice sveže špinače
  • 60 g organskega kozjega sira

Postopek priprave

Piščanca z vseh strani začinite z limonino lupinico, morsko soljo, rožmarinom in črnim poprom. Nato na srednjem ognju segrejte večjo ponev in jo namastite s kokosovim oljem. Nanjo položite piščančje prsi in jih kuhajte 2–3 minute oziroma tako dolgo, dokler ne postanejo zlato zapečene. Nato prsi obrnite in jih pecite 2–3 minute oziroma do primerne zapečenosti še na drugi strani. Ko so prsi zapečene z obeh strani, dodajte v ponev dve žlici jabolčnega kisa in limonin sok. Ogenj malce zmanjšajte in jed pokrijte. Tako naj se kuha          10–20 minut, odvisno od debeline piščančjih prsi. Med kuhanjem večkrat preverite, da se prsi ne prijemajo ponve in jih polivajte z omako z dna ponve.

Ko je piščanec skoraj pripravljen, na srednjem ognju segrejte še eno manjšo ponev. Dodajte eno žlico oljčnega olja in na soncu posušene paradižnike. Te začinite s poprom in kuhajte približno 3 minute, da se zmehčajo. Nato v ponev dodajte limonin sok in jabolčni kis ter nepokrito kuhajte, dokler ne izpari približno polovica tekočine. Dodajte še preostalo žlico oljčnega olja in omako po okusu dodatno začinite.

Ko je piščanec skuhan, ponev odstavite z ognja. Nežno postrgajte po dnu ponve in v omako vmešajte še preostale sestavine. Mešajte, dokler se špinača ne zmehča in dokler se kozji sir ne stopi. Če je potrebno, dodajte še malce oljčnega olja. Postrezite čim bolj sveže.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x