Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Pica s čičerikino moko

 

pica čičerika čičerikina moka kalček 2

Čas priprave: 60min, peka 12-15min

Energijska vrednost: 479kcal/osebo (9.9g M, 66.6g OH, 24.1g B)

Sestavine za testo (za 4 osebe):

  • 200 g pirina moka
  • 200g čičerikina moka
  • Ščepec rjavega sladkorja
  • Čajna žlička soli
  • 220 g mlačne vode
  • 1 žlica olivnega olja
  • 20 g svežega kvasa ali 6 g suhega kvasa
  • 2 žličke soli
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička soli

Priprava testa s svežim kvasom

  1. V posodo damo 220g mlačne vode. V vodo nadrobimo kvas, dodamo ščep sladkorja in pol žličke pirine moke. Posodo postavimo za 20min v pečico ogreto na 50 stopinj.
  2. Na kuhinjski pult stresemo moko. V sredini naredimo luknjo in vanjo damo sol in žlico olivnega olja. Vse skupaj premešamo in dodamo vodo s kvasom. Vse skupaj premešamo v gladko testo. Gnetemo toliko časa, da se vse sestavine sprimejo, testo pa rata gladko in nelepljivo. Če se testo lepi lahko dodamo še do 2 žlici moke, ampak moj nasvet je, da na začetku uporabite malo manj moke in potem dodajajte.
  3. Testo damo v posodo in ga pustimo vzhajati cca pol ure na 50 stopinj. Lahko ga damo tudi v hladilnik za uro ali dve (pokrijemo z prozorno folijo).
  4. Če delamo s suhim kvasom ga zmešamo z moko, postopek pa ostane enak.

»Nadev«

  • 150g lahke mozzarelle
  • 1 čajna žlička suhe bazilike
  • 1 čajna žlička origana
  • 1 žlička soli
  • 9 oliv
  • 1 bučka (izdolbemo peške, narežemo na večje kose)

pica čičerika čičerikina moka kalček

Postopek

  1. Ko je testo vzhajano, ga vzamemo iz posode in položimo na pekač ki ga prej namažemo z olivnim oljem. Testo razpotegnemo po pekaću in naredimo robček okoli. Nato premažemo s paradižnikovo omako (ki smo jo prej zmešali z soljo, baziliko in origanom). Nato dodamo šunko, mozzarello in olive. Po vrhu potresemo še malo origana.
  2. Pečemo 13min na 250 stopinj.

 

Recept objavljamo v sodelovanju s fitandsweet.eu.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x