Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Pica iz ajdove kaše z špinačno grahovim pestom, kozjim sirom in artičokami

Katja, ki vodi blog Cook Eat & Smile, je to pico naredila le zase. Če jo želiš s kom deliti, količine ustrezno povečaj. Najprej pa recept za pesto…

Potrebuješ:

  • 100 g zamrznjenega graha
  • 30 g sveže špinče
  • 20 g sveže bazilike
  • 25 g blanširanih, olupljenih mandljev
  • pol manjšega stroka česna
  • 15 – 20g kozjega sira
  • 15 ml limoninega soka
  • 15 ml oljčnega olja
  • sol po okusu

Postopek:

Grah na hitro pokuhaš v majhni količini vrele vode. Odcediš. Blanširane in olupljene mandlje na nizki temperaturi v ponvi brez maščobe rahlo prepražiš. Streseš jih v zmogljiv mešalnik in zmiksaš v moko. Dodaš sveža, oprana in osušena zelišča, grah, česen in drobno nariban sir ter zmiksaš kar se da gladko. Nato počasi dolivaš olje in limono. Sproti poiskusaš in prilagajaš svojemu okusu. Pesto naj bo čim bolj gost in nikakor ne preredek. Tudi soliš po okusu. Malce je odvisno od slanosti sira, zato sol dodajaj postopoma. Ko bo pesto povsem gladek, ga preložiš v kozarček, zapreš in hraniš v hladilniku.

Pesta je za spodnji recept za pico preveč. Dovolj ga je za dve takšni pici, seveda pa ga lahko porabiš tudi kako drugače. Poleg krompirja, mesa, za testenine ali preprosto kot namaz na kruhu.

Pica.

Sestavine:

Za testo…

  • 125 g ajdove kaše (zelene, beri zgoraj)
  • 175 ml vode
  • 1 JŽ (cca. 5 ml) olivnega olja
  • 1 JŽ (cca. 5 ml) jabolčnega kisa
  • večji ščep soli
  • 1/2 čž sode bikarbone

Za pico…

  • testo iz ajdove kaše
  • 1/2 lončka špinačno-grahovega pesta
  • nekaj vloženih artičokinih srčkov
  • 75 g kozjega sira
  • sveže mlet črni poper

Postopek:

Za testo…

Ajdovo kašo streseš v posodo, doliješ vodo, olje in kis, dodaš še sol in sodo. Premešaš, posodo pokriješ in namočeno kašo nekaj ur pustiš na sobni temperaturi.

Pečico ogreješ na 175 stopinj Celzija. Ajdo skupaj z tekočino v kateri se je namakala preliješ v zmogljiv mešalnik in zmiksaš v gladko zmes. ta naj bo gosta, malce gostejša kot za pripravo palačink. Zmes preliješ v ne prevelik pekač, obložen s peki papirjem. Enakomerno poravnaš. Testo pečeš približno 15 minut.

Za pico…

Med peko testa splakneš vložene srčke artičok in jih po potrebi razrežeš na manjše dele. Na pol pečeno testo pnamažeš špinačno-grahov pesto, jo obložiš z artičokami in kosi sira. Za približno 10 minut vrneš v pečico. Pečeno pico začiniš s sveže mletim poprom in okrasiš s svežimi lističi bazilike.

Recept objavljamo v sodelovanju z Eat, Cook & Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x