Penne Primavera, kar v prevodu pomeni pomladni peresnik, je tradicionalna italijanska jed, ki očara s svežino in barvitimi sestavinami. Ta preprosta, a izjemno okusna jed je sestavljena iz kuhanih penne testenin, obogatenih s sezonsko zelenjavo, kot so jajčevci, češnjev paradižnik, paprika, čebula in začinjenih z dišavnimi zelišči, kot so bazilika, origano in peteršilj. Jed je pogosto začinjena z oljčnim oljem in sveže naribanim parmezanom, kar jedi doda bogat okus in teksturo. Penne Primavera ni le gastronomsko doživetje, ampak tudi pravo popotovanje skozi okuse in vonjave pomladi, zato je priljubljena izbira vseh ljubiteljev italijanske kulinarike.
Recept by: Kefirolicious!
- 1V globoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, jajčevce, papriko, česen, stebla bazilike in pražimo 6 minut, da se zmehčajo. Dodamo narezan paradižnik in vodo, ter pokrijemo s pokrovko. Med občasnih mešanjem na majhnem ognju pustimo, da počasi vre 15 minut, dokler se zelenjava ne zmehča, a še obdrži obliko in se omaka zgosti. Solimo po okusu.
- 2Medtem, ko se jed duši, se lotimo peresnikov. V loncu segrejte vodo in dodajte dva ščepca soli. Ko zavre, začnemo kuhati testenine. Kuhane testenine precedimo in dodamo v ponev, ter zmešamo z zelenjavo.
- 3Vse skupaj dušimo še nekaj minut.
- 4Postrezite toplo z lističi bazilike.