Potopite se v bogastvo okusa in zdravja s tem neustavljivim obrokom!
Pečeni fileji polenvke s česnom in maslom ob pireju iz sladkega krompirja vas ne bodo osvojili le s fantastičnimim okusom, temveč vas bodo napolnili z energijo in nahranili z oblico beljakovin in esencialnih omega-3 maščobnih kislin!
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1Prvo naredite pire.
- 2Olupljen sladki krompir narežite na manjše koščke in ga kuhajte v posoljeni vodi, dokler se popolnoma nezmehča.
- 3Ko je skuhan ga dobro precedite, dodajte maslo in sol, ter dobro spasirajte da prire postane gladek.
- 4U zagreto ponev dodajte 3 žlice olivnega olja nato dodajte fileje. Pecite jih na srednji jakosti prelijte jih še z preostalimi 3 žlicami olivnega olja in dodajte origano. Ribo pecite v pokriti ponvi vsako stran 2-3 minute.
- 5Nato dodajte narezano čebulo in maslo, malce premešajte in ponovno pokrijte vse dokler se maslo nestopi. Vse skupaj pečete še 3 minute da riba postane mehka.
- 6Fileje postrežite tople, dodajte še sok limone in topli pire.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili