Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Božansko okusen kruh iz kosmičev, semen, mandljev in čičirikine moke

 

Za peko kruha lahko uporabite pravokoten pekač velikosti 22 x 8 cm.

Sestavine:

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 75 g sezama
  • 70 g bučnih semen
  • 35 g sončničnih semen
  • 50 g mandljev* (blanširani, olupljeni mandlji so veliko slajši in okusnejši, lahko pa se uporabijo seveda tudi navadni)
  • 45 g čičirikine moke
  • 40 g oluščenih konopljinih semen
  • 40 g chia semen
  • 15 g indisjkega trpotca
  • 30 ml kokosovega olja
  • 1 žlica kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička fino mlete morske soli
  • 500 ml vode

Postopek:

Pečico ogrej na 160 stopinj Celzija. mandlje grobo nasekljaj, po želji lahko prepoloviš tudi bučna semena*. Pekač obloži s peki papirjem in naj stresi kosmiče, sezam, bučna semena, sončnice in mandlje. Sestavine enkakomerno razporedi v tanko plast in peci slabih 10 minut. Vmes enkrat premešaj.

Medtem v večji skledi zmešaj presejeno čičirikino moko, chia semena in indijski trpotec. Dodaj sladkor in sol ter sestavine iz pečice. Dobro premešaj, Prilij vodo in stopljeno kokosovo maščobo. Ponovno dobro premešaj, nato pa skledo pokrij s čistim kuhinjskim servietom in pusti, da počiva nekje 45 minut. V tem času se bo vse skupaj precej zgostilo.

Pekač obloži s peki papirjem, po želji rahlo premaži z oljem**. V pekač stresi zgoščeno zmes za kruh. S pomočjo dlani sestavine enakomerno poranaj in pritisni ob dno pekača. V predhodno ogreti pečici ga na 160-165 stopinjah peci pol ure, nato s pomočjo peki pairja kruh vzemi iz pekača. Na pekač, obložen s svežim peki papirjem kruh obrni na glavo in iz dna previdno odlepi papir za peko. Vrni v pečico in kruh peči še približno 45 minut.

Ohladi ga na rešetki in poponoma hladnega razreži.

*nekatera bučna semena so lahko precej velika. Po želji jih pred pripravo kruha razpolovi, kar sicer ni nujno, manjša semena pa na koncu omogočijo lažje rezanje kruha.

**uporabi nekoliko več peki papirja – naj sega do vrha oziroma čez stranice pekača. Tako kruh kasneje lahko povsem enostavno dvigneš iz pekača.

Recept objavljamo v sodelovanju s kuharskim blogom, polnim domišljije, Cook Eat and Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x