Začinite svoje telo z neverjetno kombinacijo kurkume in črnega popra
Datum objave Nedelja, 04 September 2022

Začinite svoje telo z neverjetno kombinacijo kurkume in črnega popra

Če slediš trende, verjetno poznaš številne prednosti kurkume. Danes se močna korenina rastline lahko uporablja za različne namene, od okusnih omak, čajev in hladno stiskanih sokov do vrhunskih mask za obraz in mešanic za beljenje zob. Toda kaj točno naredi to ikonično indijsko začimbo tako močno in kaj točno naredi tvojemu telesu kadar je v kombinaciji s črnim poprom

Kurkuma je zlata začimba iz stebelne korenine tropske rastline iz družine ingverjevk. Sicer pa je razlika med rastlino in začimbo ta, da je list rastline večinom zelišče, ostali deli, kot so popki, lubje, jagode, semenje in korenine, pa so večinoma posušeni in predstavljajo začimbr. Kurkumin je aktivna sestavina kurkume in je znan po svojih protivnetnih in antioksidativnih lastnostih. 
Črni poper deluje tako, da poveča pretočnost membrane v črevesju zaradi česar se mikrohranila lažje absorbirajo v telo.  Poleg tega je črni poper odličen vir mangana, ki pomaga telesu pri tvorbi vezivnega tkiva, kosti in spolnih hormonov. Vedar pa obstajajo še druge koristne lastnosti črnega popra še posebaj v kombinaciji s kurkumo.

Kot smo že omenili, kurkuma ima protivnetne in antioksidativne lastnosti, vedar samo uživanje kurkume ne prispeva k uresničitvi teh  koristi. Razlog za to je, da se kurkumin težko absorbira v krvni obtok in se za to zanaša na metode povečanje njegove biološke uporabnosti - potrebuje katalizator. Prav to je glavni razlog, zakaj je treba kurkumo jemati v kombinaciji s črnim poprom. Veš kako? Piperin, spojina, ki jo vsebuje črni poper, pomaga povečati hitrost absorpcije kurkumina v telesu. Z drugimi besedami, črni poper lahko poveča biološko uporabnost kurkumina za 2000%. Piperin v črnem popru ne le da poveča učinkovitost kurkumina, ampak ima tudi lastne protivnetne, antibakterijske, antioksidativne lastnosti i svojstva. Poleg tega spodbuja tvoj želodec, da poveča izločanje klorovodikove kisline, ki pomaga pri prebavi beljakovin.
Ta čarobna kombinacija poleg tega, da deluje protivnetno in protibolečinsko, močno pomaga pri hujšanju, pa tudi k krepitvi imunskega sistema.
Eden od najenostavnejši in eden od najučinkovitejših načinov za vnos te spojine je prav v obliki prehranskega dopolnila-  Kurkuma + črni poper premium kakovosti!

Tvoja Kalček ekipa
 

Sorodni izdelki
Kurkuma 600mg+Črni poper 5mg Premium  60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
25,00 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU