Top 3 prehranska dopolnila za krepitev kosti
Datum objave Sobota, 25 Februar 2023

Top 3 prehranska dopolnila za krepitev kosti

Močne kosti so osnova zdravega življenja in normalnega delovanja. Pogosto zanemarjamo skrb za zdravje naših kosti in sklepov, in se niti ne zavedamo, kako enostavna je ta skrb. Pomembno je, da že v otroštvu zgradimo močne in zdrave kosti in nato izberemo pravilen in varen način za ohranjanje njihovega zdravja. 
Kot smo že rekli, zdrave kosti dajejo strukturo telesu za močan temelj. Na ta način je omogočena gibljivost in zaščita od poškodb. Pravilna skrb o zdravju tvojih kosti lahko prepreči ali upočasni izgubo kostne mase, ki je eden glavnih vzrokov za številne težave. Da bi tvoje kosti spravili v dobro formo in prispevali k njihovemu normalnemu stanju, ti predstavljamo TOP 3 prehranska dopolnila iz Kalček ponudbe, med katerimi so Joint support Premium Collagen, Kalcij + Magnezij + Cink + D3 in Kalcij + Vitamin D3.


Kalcij + Vitamin D3. Kalcij je bistveno hranilo, kar pomeni, da ga telo ne more samo proizvesti, zato ga mora pridobiti s prehrano ali prehranskimi dopolnili. Človeško telo vsebuje več kalcija kot kateri koli drug mineral in približno 99% kalcija se nahaja v naših zobeh in kosteh. Poleg zob in kosti, kar mnogi morda ne vedo, je, da igra pomembno vlogo pri uravnavanju mišičnih kontrakcij in omogočanju prenosa sporočil iz možganov v preostali del telesa prek živcev. Poleg tega, je kalcij v krvi potreben za normalno strjevanje krvi in za večino celic, da olajša sproščanje pomembnih hormonov, ki vplivajo na številne funkcije v našem telesu.
Če ne zaužiješ dovolj kalcija, lahko telo začne jemati kalcij, ki je shranjen v kosteh. Sčasoma lahko to povzroči izgubo kostne mase, zaradi česar postanejo šibke in lahko povzročijo stanje, znano kot osteoporoza, z velikim tveganjem za zlome. Kalcij in vitamin D zelo dobro delujeta skupaj. Ko jemlješ vitamin D, povečaš sposobnost telesa, da učinkovito absorbira kalcij. Z drugimi besedami, telo potrebuje pomoč drugih snovi za uporabo hranil v nizu življenskih kemičnih reakcij, Vitamin D pa je eden od hormonov, ki vpliva na presnovo kalcija.


Kalcij + Magnezij + Cink + D3. Da bi prej omenjeno prehransko dopolnilo nadgradili in tvojemu telesu dodali še več koristi, kalciju in vitaminu D3 dodali še magnezij in cink. S staranjem se lahko absorpcija pomembnih mineralov, kot je cink, zmanjša. Poleg tega lahko slab vnos živil, ki vsebujejo cink, povzroči kronično nizko raven cinka, kar lahko povzroči številne težave.

Ali veš, kateri je najboljši vir cinka? Poleg tega, da ga najdemo v živilih, kot so ostrige, fižol in žita, natančen vnos cinka lahko na zelo preprost in učinkovit način zaužiješ v obliki prehranskega dopolnila. 
Cink ima številne prednosti! Poleg tega, da ima pomembno vlogo pri prispevanju k zdravim kostem, prispeva tudi k normalni kislinsko-bazični presnovi, normalni presnovi ogljikovih hidratov, normalni kognitivni funkciji, sintezi DNK, plodnosti in razmnoževanju, presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A ter normalni sintezi beljakovin.

A to še ni vse! Cink je izjemno pomemben pri ohranjanju zdravih las, nohtov in kože ter normalne ravni testosterona v krvi. Poleg tega, da cink prispeva k normalnemu ohranjanju vida, ni pozabil na nas, ko gre za normalno delovanje imunskega sistema in zaščito celic pred oksidativnim stresom! Na drugi strani pa je tudi magnezij. Magnezij je eden najpogostejših mineralov, ki obstajajo. V naravi magnezij pogosto obstaja kot sol magnezijevega klorida v oceanu ali čisti magnezij v rastlinskem klorofilu. Je drugi najpogostejši element v človeških celicah in je odgovoren za upravljanje na stotine biokemičnih reakcij v človeškem telesu. Magnezij kot pozitiven ion uravnava encimske sisteme v človeškem telesu.

To pomeni, da je magnezij vključen v večino telesnih funkcij, potrebnih za življenje. Tako kot cink lahko tudi magnezij najdeš v obliki živil, kot si listnata zelenjava, oreščki in fižol, ter v obliki prehranskih dopolnil. Poleg velikega pomena za kosti je magnezij izjemno pomemben tudi za tvoje mišice ter imunsko in psihološko delovanje.


Joint Support Premium Collagen. Še en v nizu zmagovalcev za prispevek k zdravim kostem je to prehransko dopolnilo. To prehransko dopolnilo je v tekoči obliki in je zasnovano tako, da podpira gibljivost sklepov, prispeva k zdravju vezivnega tkiva, hrustanca, kit, kosti in mišic. Ta kolagen vsebuje MSM ,,mineral lepote’’, ki je potreben za proizvodnjo kolagena in vezivnega tkiva, hondroitin pa podpira proizvodnjo sinovialne tekočine, ki je odgovorna za pravilno delovanje sklepov.


Vsak od vseh 3 izdelkov je brez GSO, pšenice, glutena, soje, jajc, oreščkov in mleka, okus in barva pa sta 100% naravna.

Tvoja Kalček ekipa

Sorodni izdelki
-15%
Joint Support Premium 500ml Biolife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
39,99 33,99 
-15%
Kalcij 450mg+Magnezij + Cink Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajc
25,00 21,25 
-15%
Kalcij 400mg+ Vitamin D3 5mcg Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
15,00 12,75 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU