V svetu narave so borovnice ena izmed malih elektrarn z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. So eno najpogosteje zaužitih sadežev na svetu, saj jih lahko uporabimo kot dodatke in prelive za različne sladice ali jih jemo samostojno kot prigrizek, prav tako pa so odličen dodatek k smoothijem.
Pogosto vprašanje je: »Kakšne barve so borovnice?« ali, natančneje, »Kakšne barve naj bi bile sveže borovnice?« V nasprotju z angleškim imenom so borovnice pravzaprav bolj vijolične zaradi visoke vsebnosti antocianinov, ki jim daje vijoličen odtenek, medtem ko mora biti njihovo meso svetlo zeleno, rumeno ali celo belo.
Borovnice postanejo modre tik preden popolnoma dozorijo, zato popolnoma modro jagodičje morda ne bo najboljšega okusa! Podobno tudi morebitne modrice ali rjave barve na zunanji strani kažejo, da počasi izginjajo.
In zdaj ... Se strinjaš, da v življenju ni veliko ljudi, ki bi jih imeli radi bolj kot bogat, poln sladek cheesecake? Verjetno se sprašuješ, kakšne povezave ima z borovnicami? Seveda IMA! 26. maja obeležujemo dan Cheesecake iz borovnic! Zdaj, ko veš, verjamemo, da bo to postal tvoj najljubši praznik za praznovanje. Za preprost borovničev cheesecake brez peke preberi recept spodaj!
Sestavine:
Čokoladna podlaga:
- 2/3 skodelice (97 g) mandljev Garden
- 1/3 skodelice (45 g) orehov pekan Garden
- 1/4 skodelice (23 g) sesekljanega kokosa Dennree
- 5 svežih datljev iz ekološkega kmetovanja
- 1 žlica javorjevega sirupa Dennree
- 1 1/2 žlici (7 g) kakava v prahu BioLife
- 1/4 žlička himalajsko sol Garden
Nadev za cheesecake:
- 200g kosov indijskih oreščkov Dennree
- 230g nesladkana deserta kokos MyLove-MyLife
- 3 žlice javorjevega sirupa Dennree
- 1 1/2 žlice limoninega soka
- 2/3 skodelice borovnic iz ekološkega kmetijstva
- 1/2 palčke vanilije Rapunzel
- 2 žlici olja kokosovega deviškega Garden
- 1/4 žlička himalajske soli Garden
Priprava:
Čokoladna podlaga:
- Peki papir za muffine ali narezan peki papir postavi v vsako vdolbino pekača za mini muffine.
- Mandlje in pekan orehe daj v mešalnik in mešaj dokler se ne združijo. Dodaj druge sestavine in nadaljuj z mešanjem.
- V vsako vdolbino ob robu modelčkov iz peki papirja otresi pol žlice mešanice. Ko končaš jih hrani v hladilniku, medtem ko pripravljaš nadev.
Nadev za cheesecake:
- Indijske oreščke operi in odcedi. Dodaj jih v mešalnik in skupaj z drugimi sestavinami mešaj z veliko hitrostjo, dokler ne boš dobil gladko zmes. Zmes prelij po podlagi in jo ohlajaj v zamrzovalniku za 1-2 uri.
- Previdno izvleci peki papir s Cheesecaka iz pekača. Daj jih na krožnik in pusti, da se odtajajo približno pol ure.
In zdaj sledi uživanje na dnevu Cheesecake iz borovnic s to fantastično sladico!
Dober tek!