Če vprašate nas, dolgi in vroči dnevi zahtevajo čim manj utrujenosti in čim več užitka. Medtem ko utrujenost vključuje dolgotrajno kuhanje različnih in zapletenih jedi, užitek vključuje uživanje v gurmanskih in lahkih prigrizkih. Se sprašuješ, kako narediti popolno kombinacijo? Imamo popolno rešitev! Za lažje kuhanje v toplem obdobju, ki je pred nami, ti predstavljamo 3 slastne solate, ki te bodo s svojim okusom, videzom in preprostostjo vrgle iz nog ter so tudi super lahke!
1. glavna sestavina: Testenina Penne
Vemo, da ko večina vidi, da je glavna sestavina testenine, njihovo srce postane kot gora! Polnozrnate testenine penne, pridobljene iz izključno ekološke pire, pridelane v Italiji. So dober vir vlaknin, hrapava površina testenin pa ji daje posebno moč vpijanja začimb. Te testenine so odlične za hiter in popoln obrok, to pa bo dokazala ta okusna pisana solata:
Sestavine:
- 200 g testenine polnozrnate pirine penne Alce Nero
- 1/2 skodelice mandljev v lističih Rapunzel
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja Alce Nero
- 2 žlici omake Teriyaki Lima
- 1 žlica sezamovega olja Eco Nature
- 1 žlica sojine omake Shoyu Klasik Lima
- 1 žlica medu cvetličnega Alce Nero
- Ščepec himalajske soli Dragon food
- ¼ žličke mletega črnega popra Sonnentor
- 1/4 glave rdečega zelja, tanko narezanega (2 skodelici)
- 1/4 glave belega zelja, tanko narezanega (2 skodelici)
- 5 glavic mlade čebule, tanko narezanih
- 1 veliko korenje, narezan na majhne trakove
- 2 žlici sezamovih semen Garden
- 2 olupljeni mandarini
- 1 avokado, narezan na kockice
Priprava:
1. korak: V ponev dodaj kuhane testenine in mandlje, dodaj olivno olje in rahlo praži do zlato rjave barve, 6 do 8 minut, enkrat premešaj. Pustite, da se popolnoma ohladi.
2. korak: V veliki skledi zmešaj olivno olje, omako Teriyaki, sezamovo olje, sojino omako in med ter začini s soljo in poprom.
3. korak: Dodajte rdeče in belo zelje, čebulo, korenje in sezamova semena. Pusti stati najmanj 20 minut in največ do 4 ure v hladilniku, občasno premešajte.
4. korak: Tik pred serviranjem vmešaj mandarine, avokado, ohlajene testenine in mandlje ter premešajte, da se združijo.
2. glavna sestavina: Kus kus
Kus kus je tradicionalna hrana, ki izvira iz severne Afrike. Ima zelo lahek in nežen okus, ki se bo odlično prilegal tej BOŽANSKI solati!
Sestavine:
- 100 g Kus kus polnozrnati Garden
- 200 ml vroče zelenjavne jušne osnove z malo soli
- 2 čebuli
- 1 rdeča paprika
- ½ kumare
- 50 g feta sira Tharros, narezanega na kocke
- 2 žlici pesto genovese Alce nero
- 2 žlici pinjol Ecor
Priprava:
1. korak: Kus kus daj v večjo skledo in prelij z jušno osnovo. Pusti 10 minut, dokler se vsa osnova ne vpije.
2. korak: Čebulo, papriko in kumaro narežemo na majhne kocke. Dodaj jih kus kusu, vmešaj pesto in zdrobljeno feto.
3. korak: Potresi s pinjolami in postrezi.
3. glavna sestavina: Seitan za žar
Tretji solati je lahek in topel okus dala glavna sestavina – seitan za žar. Seitan za žar je narejen iz domače pšenice iz ekološke pridelave. Vemo, da se ti sline že cenijo, zato pojdimo k sestavinam!
Sestavine:
- 200 g Seitan za žar Biolab
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja Alce nero
- 1 majhna solata
- 1 rdeča paprika
- 2 paradižnika
- 1 srednji avokado
- 1/3 skodelice črnih oliv Bio Organica Nuova
- 1 čebula
- 1 čajna žlička dimljene paprike Sonnentor
- 2 žlici majoneze delikates Dennree
Priprava:
1. korak: Seitan za žar nareži na trakove.
2. korak: V široki ponvi segrej olivno olje, dodaj seitan in duši do zlato rjave barve, pogosto premešaj, peci približno 5-8 minut. Lahko ga tudi pripravite na segretem žaru do zlato rjave barve. 3. korak: Odstavi z ognja in pusti ob strani.
4. V posodi za mešanje zmešaj drobno sesekljano solato, papriko, paradižnik, avokado, olive in mlado čebulo. Dodaj seitan in vse skupaj premešaj.
5. Dodaj začimbe in majonezo, nato še enkrat premešaj in postrezi!
Dober tek!