Naravni Detox dostopen, a bogat - Zeleno!
Datum objave Sreda, 02 Marec 2022

Naravni Detox dostopen, a bogat - Zeleno!

Do nedavnega so mnogi zeleno uvrščali med 'tisto, kar ostane, ko pojemo preostalo zelenjavo iz juhe'. Toda zelena je živilo, ki je v zadnjem času postala 'trend' in vroč borec v areni hranljive zelenjave - še posebej, ko gre za čudežni sok zelene. In bil je tudi čas! Se sprašuješ zakaj?
 
Če bi se vsi bolj zavedali vseh močnih hranljivih snovi zelene, bi bila obširno cenjena kot čudežno superživilo. Vitamin C, vitamin K, vitamin B2 in B6, kalij, magnezij in mangan so le nekatera bogastva te hrane. Zelena ima neverjetno sposobnost, da znatno izboljša telo in spada v družino dežnikov (eng Umbelliferae), kot so peteršilj, korenje, pastinak in komarček. To podolgovato črtasto zeleno steblo je sestavljeno iz valjastih listov, iz katerih poganjajo številni listi, podobni peteršilju. Uživanje stebel zelene, čeprav zelo zdravo in pomembno, ni isto kot pitje čistega zelenega soka. Ko zeleno stisnemo, se pulpa (vlaknina) odstrani in njene prednosti postanejo veliko močnejše. Prav tako boš lahko zaužil veliko več zelene v obliki soka, kot da bi jo jedel.

Sok zelene ima številne prednosti, med katerimi je najpomembnejša zniževanje holesterola, krepitev imunosti, prožnost in mehkoba kože, normalna prebava ter močno protivnetno delovanje.

Najboljši čas za pitje soka zelene je zjutraj na prazen želodec, preden popiješ kaj drugega kot vodo ali vodo z limono (počakaj vsaj 15 do 30 minut po limoni, preden popijete sok zelene). Sok zelene ni visokokalorična pijača, zato boš vseeno potreboval zajtrk. Po pitju soka zelene počakaj vsaj 15 do 30 minut in nato pojej karkoli drugega.
Če ne moreš piti soka zelene zjutraj pred obrokom, potem je druga najboljša možnost, da ga popiješ 15 do 30 minut preden nekaj poješ ali 2 uri po obroku.

Sestavine za en kozarec tega napitka:

  • 220 g sesekljanih stebel zelene
  • Voda

Priprava:

  • Operi in očisti stebla zelene
  • Grobo jih nasekljaj in dodaj v sokovnik/mikser z vodo. Začni mešati (če se ne meša in seklja, dodaj še malo vode).
  • Mešaj, dokler ne dobiš popolne tekočine brez koščkov
  • Za vsak slučaj precedi s sito ali gazo

Pri izbiri zelene je treba upoštevati nekaj stvari. Prva in najpomembnejša stvar je, da so stebla zelene, ki jih boš mešal in pil, iz ekološke pridelave! Poleg tega je ne kupujte narezane, ampak svežo. Koren mora biti čvrst, steblo pa sveže in hrustljavo, brez sledi sušenja. Z daljšim stanjem zelena izgublja barvo in hranilne snovi, zato pazi, da bodo listi zelene svetlo zeleni!
 
 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU