Med in jabolčni kis proti holesterolu
Datum objave Četrtek, 17 Februar 2022

Med in jabolčni kis proti holesterolu

Holesterol je vrsta lipidov ali maščob, ki jih proizvajajo jetra, in je koristen za številne procese v človeškem telesu, kot je proizvodnja vitamina D in za proizvodnjo številnih hormonov, ki se uporabljajo v več celičnih membranah. Ko pa se holesterol poviša, bi si morali prizadevati za njegovo znižanje.

Hm..Med v kombinaciji z jabolčnim kisom. Sliši se kot neokusna in neuporabna kombinacija dveh izdelkov, katerih kombinacija nima smisla. Toda v ozadju mešanice teh izdelkov stoji razstrupljevalna pijača, ki vključuje mešanje nečesa zelo sladkega z nečim zelo kislim, katerega uživanje ima številne prednosti, med katerimi so nekatere, da lahko pomaga pri zniževanju holesterola.


Poleg tega, da je poln vitaminov B in probiotikov, je jabolčni kis lahko zelo koristen dodatek k tvoji prehrani. Jabolčni kis je narejen iz jabolčnega vina. To deluje tako, da jabolčno vino pripravimo s fermentacijo iz sveže stisnjenega jabolčnega soka. V tem procesu pridne kvasovke v odsotnosti zraka pretvorijo jabolčni sladkor v alkohol, in ko je jabolčnik topel in odprt, nastane jabolčni kis. Bakterije ocetne kisline fermentirajo alkohol s pomočjo kisika v ocetno kislino. Ta proizvodni proces traja nekaj tednov, vendar je vredno!

 
V preprostem receptu za napitek, ki vsebuje jabolčni kis, smo dodali hranljiv med, da ima boljši okus, a tudi več koristi. Med je večni zmagovalec v boju proti holesterolu, dnevni odmerek medu pa prispeva k pomembnemu nadzoru ravni holesterola. Nekateri minerali v medu, kot so kalij, kalcij, natrij, lahko pomagajo telesu pri zatiranju holesterola.
Pri nakupu jabolčnega kisa in medu bodite pozorni na ekološko kakovost.

Sestavine:
●    1 žlica surovega ekološkega jabolčnega kisa 
●    1 čajna žlička surovega meda
●    1/2 skodelice tople vode
Vse zmešajte z leseno žlico in pijte vsako jutro po 1 skodelico na prazen želodec.

Mešanica jabolčnega kisa in medu vsebuje vitamine C, E, B12, K ter minerale, kot sta kalij in fosfor ter so močan vir antioksidantov. Vse to so bistvena hranila, ki prispevajo k imunskemu sistemu in znižujejo holesterol.

Sorodni izdelki
Med cvetlični bio 400g Alce Nero
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
12,48 
Kis jabolčni bio 0,75l Dennree
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
2,29 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU