Holesterol je vrsta lipidov ali maščob, ki jih proizvajajo jetra, in je koristen za številne procese v človeškem telesu, kot je proizvodnja vitamina D in za proizvodnjo številnih hormonov, ki se uporabljajo v več celičnih membranah. Ko pa se holesterol poviša, bi si morali prizadevati za njegovo znižanje.
Hm..Med v kombinaciji z jabolčnim kisom. Sliši se kot neokusna in neuporabna kombinacija dveh izdelkov, katerih kombinacija nima smisla. Toda v ozadju mešanice teh izdelkov stoji razstrupljevalna pijača, ki vključuje mešanje nečesa zelo sladkega z nečim zelo kislim, katerega uživanje ima številne prednosti, med katerimi so nekatere, da lahko pomaga pri zniževanju holesterola.
Poleg tega, da je poln vitaminov B in probiotikov, je jabolčni kis lahko zelo koristen dodatek k tvoji prehrani. Jabolčni kis je narejen iz jabolčnega vina. To deluje tako, da jabolčno vino pripravimo s fermentacijo iz sveže stisnjenega jabolčnega soka. V tem procesu pridne kvasovke v odsotnosti zraka pretvorijo jabolčni sladkor v alkohol, in ko je jabolčnik topel in odprt, nastane jabolčni kis. Bakterije ocetne kisline fermentirajo alkohol s pomočjo kisika v ocetno kislino. Ta proizvodni proces traja nekaj tednov, vendar je vredno!
V preprostem receptu za napitek, ki vsebuje jabolčni kis, smo dodali hranljiv med, da ima boljši okus, a tudi več koristi. Med je večni zmagovalec v boju proti holesterolu, dnevni odmerek medu pa prispeva k pomembnemu nadzoru ravni holesterola. Nekateri minerali v medu, kot so kalij, kalcij, natrij, lahko pomagajo telesu pri zatiranju holesterola.
Pri nakupu jabolčnega kisa in medu bodite pozorni na ekološko kakovost.
Sestavine:
● 1 žlica surovega ekološkega jabolčnega kisa
● 1 čajna žlička surovega meda
● 1/2 skodelice tople vode
Vse zmešajte z leseno žlico in pijte vsako jutro po 1 skodelico na prazen želodec.
Mešanica jabolčnega kisa in medu vsebuje vitamine C, E, B12, K ter minerale, kot sta kalij in fosfor ter so močan vir antioksidantov. Vse to so bistvena hranila, ki prispevajo k imunskemu sistemu in znižujejo holesterol.