Kalcij + Vitamin D3 = Srečne kosti
Datum objave Ponedeljek, 12 September 2022

Kalcij + Vitamin D3 = Srečne kosti

Kalcij je mineral, ki je zelo pomemben za naše življenje. Če v svoji prehrani nimaš dovolj kalcija, da bi vzdrževal ustrezno raven v krvi, tvoje telo črpa kalcij iz kosti. To je v redu občasno, no a veš kdaj pa pride do težav? Če se kalcij pogosto jemlje iz tvojih kosti, one bodo sčasoma postale šibkejše in možnost zloma bo večja. Prav tako, kadar se dela o kalciju, telo vedno daje prednost krvi kot kostem. To je zato, ker kri prenaša kalcij po telesu za kritične funkcije kot so, krčenje srca in mišic. Zato je bolj pomembno vzdrževati raven kalcija v krvi kot v kosteh.

Vsak dan izgubljamo kalcij s kožo, nohti, lasmi, znojem, urinom in iztrebki, zato je vnos zadostne količine kalcija zelo pomemben. Kakor za kosti, kalcij igra zelo važno vlogo tudi v telesu, kadar se dela o normalnem delovanju živcev, celic in mišic. 

Naše telo ne more proizvajati lastnega kalcija, zato je pomembno, da zaužijemo dovolj kalcija iz hrane ki jo jemo, kot so mlečni izdelki, soja, losos, mandlji, tofu, fižol in zelena listnata zelenjava. 

Na drugi strani, pa je  tu tudi Vitamin D o katerem smo najpomembnejšo točko že naučili - telesu pomaga absorbirati kalcij. podobno kot kalcij, je tudi vitamin D znan po svojem pomenu za zdravje kosti. Kosti so žive in se nenehno preoblikujejo. To pomeni, da tako kot vsa tkiva potrebujejo stalno oskrbo s hranili. Vitamin D sodeluje z drugi hormoni, da bi zagotovil optimalno raven kalcija v krvi. Kadar je dovolj kalcija v krvi, se ves presežek skladišti v  kosteh. Nato se kosti mineralizirajo in krepijo. Kadar v krvi ni dovolj kalcija, se zgodita dve stvari, ki zvišata raven. Prva, vitamin D shranjen v jetrih, se aktivira, da bi pomagal absorbirati več kalcija iz hrane. Drugo, telo odstranja kalcij shranjen v kosteh da zviša raven v krvi.
Zato, je logično, da imata kalcij in vitamin D skupaj potencijal, da postaneta močna ekipa, ko gre za ohranjanje zdravih in močnih kosti skozi vse življenje in idealno, odpornih na zlome. Predstavljamo ti super rešitev! Da bi prispevali k preprečevanju znižanja ravni kalcija v krvi pri ljudeh, ki s prehrano  ne zaužijejo dovolj te spojine, predstavljamo novo prehransko dopolnilo- Kalcij 400 mg + Vitamin D3

 
Tvoja Kalček ekipa

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU