Kaj se zgodi z tvojim telesom, ko mu primanjkuje kalcija?
Datum objave Četrtek, 29 December 2022

Kaj se zgodi z tvojim telesom, ko mu primanjkuje kalcija?

Menimo, da je že znano, da kalcija primanjkuje več ljudem. S tem blogom ti želimo ozavestiti o pomembnosti kalcija za človeško telo in da lažje razumeš, kako lahko zlahka spadaš v manjšino ljudi, ki dobijo toliko kalcija, kot ga potrebujejo. 
Kalcij je bistveno hranilo, kar pomeni, da ga telo ne more proizvesti, zato ga moramo dobiti s prehrano. Človeško telo vsebuje več kalcija kot kateri koli drug mineral in približno 99% kalcija se nahaja v naših zobeh in kosteh. Poleg zob in kosti, kar mnogi morda ne vedo, je, da igra pomembno vlogo tudi pri uravnavanju mišičnih kontrakcij in omogočanju prenosa sporočil iz možganov v preostali del telesa prek živcev. Poleg tega je kalcij v krvi potreben za normalno strjevanje krvi in za večino celic, da olajša sproščanje pomembnih hormonov, ki vplivajo na številne funkcije v našem telesu.

 
Nizke ravni kalcija v telesu lahko povzročijo številne simptome, ki so lahko blagi ali hudi.
Če dolgoročno ne zaužiješ dovolj kalcija, lahko telo začne jemati kalcij, ki je shranjen v kosteh. Sčasoma lahko to povzroči izgubo mase v kosteh, zaradi česar postanejo šibke in lahko povzročijo stanja, znano kot osteoporoza, z velikim tveganjem za zlome.
Nekateri od prvih znakov, ki kažejo pomanjkanja kalcija so: šibkost, utrujenost, mišični krči, mravljičenje v rokah, lomljivi nohti, vrtoglavica, omedlevica ter težave pri požiranju in bruhanje.
Če opaziš katerega od zgornjih simptomov, ne smeš prezreti, saj se lahko tvoje telo sooči z veliko večjimi težavami, če pomanjkanje kalcija ne zdraviš in nadoknadiš pravočasno. Nekatere od težav lahko vključujejo kosti in mišice nekatere pa so povezane s psihološko platjo, pa tudi s srcem.
Gotovo se sprašuješ, kaj je vzrok za pomanjkanje kalcija? Resnično pomanjkanje kalcija običajno ni toliko povezano s prehranom, temveč bolj z zdravstveno sliko posameznika. Da bi tvojemu telesu dali tisto, kar potrebuje, imamo nekaj za tebe!
Kalcij in vitamin D zelo dobro delujeta skupaj. Ko jemlješ vitamin D, povečaš sposobnost telesa, da učinkovito absorbira kalcij. Z drugimi besedami, telo potrebuje pomoč drugih snovi za uporabo hranil v nizu življenskih kemičnih reakcij, Vitamin D pa je eden od hormonov, ki vpliva na presnovo kalcija. Da bi na učinkovit, preprost in hiter način našel-a to predobro prehransko dopolnilo, preuči Kalcij 400mg + Vitamin D3 5mcg Premium BioLife.


To prehransko dopolnilo je proizvedeno v EU, je v obliki tablet, ne vsebuje glutena, laktoze in spada v kategorijo veganskih izdelkov.

Tvoja Kalček ekipa

Sorodni izdelki
Kalcij 400mg+ Vitamin D3 5mcg Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
15,00 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU